Vágólapra másolva!
Bár a mugellói teszten látták bemenni a cég motorhome-jába, továbbra is fenntartja bahreini kritikáját.

Michael Schumacher a Bahreini Nagydíj után váratlan támadást intézett a Pirelli ellen, azt állítva, hogy a cég által gyártott gumikkal a túl gyors kopás miatt nem lehet elmerészkedni sem az autók, sem a versenyzők képességeinek határáig. Noha a véleményét a pilótatársai közül sem sokan osztják, legalábbis nem nyilvánosan, és főként éppen a gumiknak tulajdonítják, hogy az elmúlt két évben fordulatosabbá váltak a futamok, Schumacher kitart az álláspontja mellett.

A CNN-nek most azt mondta, úgy véli, "a gumiknak egész egyszerűen túl hangsúlyos lett a szerepük, mert annyira csak az optimumuk közelében működnek jól, és annyira különlegesen viselkednek, hogy sem a mi, sem az autó határaira nem merészkedhetünk el velük."

"Vezetés közben annyira kímélnünk kell őket, mintha hímestojásokon lépkednénk, mert ezeket a gumikat nem lehet terhelni. Ha túl vannak erőltetve, semeddig nem lehet eljutni velük."

A Pirelli sportprogramját irányító Paul Hembery még a Bahreini Nagydíj vasárnapján reagált Schumacher kritikájára, azt állítva, hogy a versenyzőkön múlik, mennyit hoznak ki a gumikból. "Szomorúan hallom, hogy Michael az ő tapasztalataival ilyen nyilatkozatokat tett" - ismerte el az Autosportnak. "Mások egyszerűen végezték a dolgukat, és rendesen munkára fogták a gumijaikat."

Forrás: Mercedes
Forrás: Mercedes

Sebastian Vettel pedig a múlt héten azt mondta, szerinte túl nagy jelentőséget tulajdonítottak Schumacher szavainak, mert természetes, hogy a versenyzők mindig jobban tapadó gumikra vágynak. "Beszéltünk erről Michaellel, és nem olyan drámai a helyzet. Már nagyon régóta versenyez, a gumikkal kapcsolatban is sok tapasztattal rendelkezik" - mutatott rá. "Nem hinném, hogy ekkora megdöbbenést okoznak neki az idei abroncsok."

Schumacher ugyanakkor a Mercedes kilátásaival kapcsolatban annak ellenére is optimistán nyilatkozott, hogy az első négy versenyen különféle okokból nem jutott fel a dobogóra, és a csapat Bahreinben már nem tűnt annyira erősnek, mint addig.

"Az első győzelmet szerencsére kipipáltuk" - mondta. "Nekem azon a versenyen (Kínában) kicsit pechem volt, mert kétségkívül miénk lehetett volna az első két hely is, de legalább bebizonyosodott, hogy óriásit léptünk előre a tavalyihoz képest - akkor nem úgy álltunk, mint szerettünk volna."

"Az Ezüstnyíl új generációjával az első két szezonban csak közepes sikereket értünk el, de most végre nyerni tudtunk. Biztos vagyok benne, hogy idén lesznek még jó versenyeink - fel tudunk jutni a dobogóra, sőt akár a tetejére is."