Vágólapra másolva!
A brit szerint új csapattársa jobb, mint sokan gondolják, ez pedig őt is rá is motiválóan hat. Brawn máris elégedett Hamilton hozzáállásával.

Bár Nico Rosberg a Mercedesnél töltött eddigi három idényében mindig csapattársa, Michael Schumacher előtt végzett a bajnokságban, sokan még így sem sorolják az élversenyzők közé. Nehéz ugyanis megítélni, hogy a negyvenes éveiben járó honfitársa személyében mennyire kapott erős ellenfelet. Újdonsült csapattársa, Lewis Hamilton azonban biztos benne, hogy Rosberg idén alaposan megszorongathatja őt.

"Nico elképesztően erős ellenfél, erről biztosíthatom önöket" - nyilatkozta a L'Equipe-nek. "Szerintem alulértékelik őt." A brit nem bánja, hogy idén is erős csapattárssal kell megküzdenie - arra számít, hogy a Mercedesen belüli harcnak köszönhetően ő is jobb teljesítményre lesz képes. "Ha a legjobb akarok lenni, szükségem van valakire, aki arra kényszerít, hogy elérjem a határaimat. Nico olyan versenyző, aki képes erre" - jelentette ki.

Hamilton a múlt héten, Jerezben vezethette először az új Mercedest. Bár az első tesztnapja korán véget ért - fékhiba miatt 15 kör után a gumifalban kötött ki -, az utolsó napon rengeteget dolgozott, összesen 145 kört tett meg. A németek főnöke, Ross Brawn elárulta, a csapatot máris lenyűgözte Hamilton hozzáállása. Szerinte a 2008-as világbajnoknak nagy szerepe legyen abban, hogy negyedik idényében a Mercedes végre valóban élcsapattá váljon.

"Egyértelmű, hogy Lewis nagyon tehetséges versenyző, de az F1 ennél sokkal többről szól. Sok olyan pilóta van, akik rendkívül tehetségesek, de több nincs bennük. Úgy gondolom, Lewisban megvannak ezek a plusz képességek" - vélekedett. "Lewisnak világosan elmagyaráztuk, hogy a megoldás részének tekintjük őt. Az ember választhat, hogy mivé válik a csapaton belül: ő jelenti majd a problémát, vagy a megoldást? Ő része annak a megoldásnak, amely eljuttathat minket oda, ahol lenni szeretnénk."