Vágólapra másolva!
Az idén visszatérő német elismerte, még nem tudja, hol folytathatja a pályafutását 2014-ben. A GP2-es James Calado már tárgyal a Force Indiával.

Adrian Sutil egyéves kihagyás után idén tért vissza a Forma-1-be, de könnyen lehet, hogy jövőre ismét csapat nélkül marad. Bár állítása szerint egyre jobb formában versenyez, elismerte, hogy jelenleg bizonytalan a jövője a Force Indiánál.

„Fél év telt el a visszatérésem óta – sikerült újra hozzászoknom a Forma-1-hez. Közel járok ahhoz, hogy újra 100%-os teljesítményt nyújtsak” - nyilatkozta Sutil, akinek azért kellett kihagynia a 2012-es idényt, mert felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, amikor egy szórakozóhelyen súlyosan megsebesítette a Lotus társtulajdonosát, Eric Luxot.

„Meglátjuk, mit hoz a jövő. Még én sem tudom” – ismerte el a világbajnoki tabellán csapattársa, Paul di Resta mögött 13 pontos lemaradással álló Sutil. „Van néhány érdekes hely, amely elérhető lehet, de ez azon is múlik, hogy bizonyos versenyzők hova igazolnak, és merre fordul a körhinta. Még kicsit korai erről beszélni.”

Sutilnak konkrét tervei vannak 2014-re Forrás: Force India

Sutil elárulta, konkrét tervei vannak a jövőjével kapcsolatban. „Vannak céljaim – tudom, hogy hova akarok menni” – jelentette ki. „Ezt most még persze nem mondhatom el, az túl könnyű lenne. De lojális vagyok ehhez a csapathoz, és akárhogyan döntök, először Vijay (Mallyával) fogok beszélni.”

A német hozzátette, manapság különösen nehéz helyet találni a Forma-1-ben, hiszen a legnagyobb istállókon kívül mindenki pénzhiánnyal küszködik. „Az élcsapatok nagyon jó helyzetben vannak, de a többiek csak nagy nehézségek árán tudják fenntartani magukat” – mondta.

„Olyan versenyzőkre van szükségük, akik szponzorokat is hoznak magukkal, mert maga az istálló nem tud támogatókat szerezni. Egy olyan országban, ahol kevés versenyző van, néha könnyebb szponzorokat találni, ezért a csapatok is ilyen pilótákat keresnek.”

Sutil helyét leginkább a GP2-ben szereplő brit pilóta, James Calado veszélyeztetheti, aki a fiatal versenyzők silverstone-i tesztjén vezethette is a Force India egyik autóját. A Nicolas Todt áltat menedzselt Calado úgy érzi, remek munkát végzett a teszten, és reméli, hogy komolyabb szerephez is juthat a csapatnál – egyes források szerint hamarosan a pénteki szabadedzéseken is láthatjuk őt.

„Nem tagadhatom, tényleg tárgyalásban állunk a Force Indiával” – nyilatkozta Calado a Sky Sportsnak. „A menedzserem, Nicolas Todt most is beszél velük, és remélhetőleg már a közeljövőben számíthatunk előrelépésre.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!