Vágólapra másolva!
Az Autosport értesülései szerint rövid időn belül új szerződést kaphat a Pirelli, amely a 2018-as szezon végéig szólhat.

A terveihez képest többhónapos késéssel, de a Pirelli hamarosan megkaphatja új gumiszállítói szerződését a Forma-1-ben. Az Autosport megbízható forrásokra hivatkozva azt írja, hogy már csak néhány hivatalos teendőt kell elintézni, és utána a 2014-es szezontól a 2018-asig az olasz vállalat lesz a mezőny beszállítója.

Az Olasz Nagydíj helyszínén a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt találkozott a Pirelli elnökével, illetve sportigazgatójával, és azt mondta, hogy ha a csapatok nem akarnak váltást, akkor nem is írnak ki pályázatot az abroncsokra. Paul Hembery elismerte, hogy jól haladnak a tárgyalások. "Folyamatosan egyeztetünk az FIA-val" - közölte az Autosporttal. "Annyit mondhatok, hogy minden jó úton halad."

2018-ig hosszabbíthatnak a Pirellivel Forrás: Pirelli

"Ezekben az ügyekben van egy csomó jogi teendő, ezért nem tudok időintervallumot mondani (arra, hogy mikorra lesz meg a szerződés). A jogászoknak látszólag egyre csak idő kell a részletek tisztázásához."

A Pirelli 2011 óta a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója. Más vállalatok nem tolonganak a pozíció megszerzéséért, csupán a Michelin részéről ismerték el, hogy bizonyos feltételekkel vállalnák a feladatot.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!