Vágólapra másolva!
Lauda szerint fejben épp elég erős, és az ausztriai kicsúszásai csak pillanatnyi bakik voltak.

Lewis Hamilton az Osztrák Nagydíjon azzal vesztette el az esélyét a győzelemre, hogy a Q3-ban mindkét körét elrontotta: először túl szélesen fordult a 8-as kanyarban, aztán elfékezte magát, és kipördült a 2-es kanyar előtt. Emiatt a 9. rajtkockából kellett indulnia, s bár a versenyen felkapaszkodott másodiknak, az összetettben így is 29 pontra nőtt a hátránya mercedeses csapattársával, az első helyen célba érő Nico Rosberggel szemben.

Az istálló ügyvezetői jogkör nélküli igazgatója, Niki Lauda szerint azonban Hamilton hibái nem annak tudhatók be, hogy kezd összeroppanni a világbajnoki küzdelemmel járó nyomás alatt.

„Nem kell elmagyaráznom neki semmit" – jelentette ki. „Már régóta ismerem, így mondhatom, hogy fejben abszolút rendben van. Nincs semmi baj vele. Rendkívül motivált, ezen a téren nem érheti vád. Az időmérőn egyszerűen csak elkövetett néhány hibát, de a versenyen azokat is jóvátette."

Bár egyesek úgy vélik, a kezdeményezés már Rosberg kezébe került, Lauda biztos benne, hogy Hamilton – akit gyakran ér az a vád, hogy a magánélete és a lelkiállapota túlságosan befolyásolják a teljesítményét – világbajnoki esélyei még nem szenvedtek csorbát.

„Lewis vissza fog vágni, nekem efelől szemernyi kétségem sincs" – mondta. „Semmi nem zavarta meg. Tovább fog harcolni, aggodalomra semmi ok. Silverstone-ban egy ilyen eredmény után, ekkora pontkülönbség mellett csak még motiváltabb lesz."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!