Vágólapra másolva!
A brazil úgy érzi, a Williams kockáztathatott volna a Kanadai Nagydíjon. Bottas is egy rosszul időzített bokszkiállás miatt kesereg.

A Williams Valtteri Bottas 7. helyének köszönhetően 6 pontot szerzett a Kanadai Nagydíjon, de a hétvégén mutatott tempójuk alapján ennél jóval többet is begyűjthettek volna. Bottas a 4., Felipe Massa pedig az 5. helyről kezdhette meg a versenyt, és a futam nagy részében úgy tűnt, a dobogós helyekért is harcolhatnak. Bottas azonban a verseny végére lelassult, Massa pedig a Sergio Pérezzel történt ütközése után a gumifalban kötött ki az utolsó körben.

Amikor a Mercedes a futam közepén a hajtáslánc hibája miatt lelassult, a Williams rádión közölte Massával, hogy a verseny végéig megpróbálják kihúzni az autóján lévő lágy abroncsokon. Később azonban visszatértek az eredeti taktikához, és a versenyzők többségéhez hasonlóan a brazil autóján is kétszer cseréltek kereket. Massa sajnálja, hogy nem tartottak ki az egykiállásos stratégia mellett.

Massa remek tempót diktált a versenyen Forrás: AFP

„Én voltam az egyik leggyorsabb versenyző a pályán, nagyon sok pontot vesztettünk el ma” – mondta, miután az alapos kivizsgálás után kiengedték a kórházból. „Örülök, hogy nem esett bajom, de csalódott vagyok a Pérezzel történt ütközés miatt, és a bokszkiállásom miatt is – úgy gondolom, talán a győzelemért is harcolhattam volna. Legalább bebizonyítottuk, hogy jó az autónk, a következő futam biztosan jobban sikerül majd.”

Bottas is úgy érezte, hogy a második bokszkiállásánál úszott el az esélye a jobb helyezésre. „Ez nem a mi napunk volt” – ismerte el. „A verseny eleje rendben volt, bár a Red Bull kicsit erősebbnek bizonyult, mint amire számítottunk. A negyedik hely azonban elérhető lett volna.”

„Vissza kell néznünk, mi történt a második bokszkiállásomnál – vagy az időzítést, vagy a kerékcserét elrontottuk, mert nem oda tértem vissza a pályára, ahova kellett volna. Utána forgalomban kellett versenyeznem, és beragadtam egy Force India mögé, emiatt a motor és a fékek is felmelegedtek. Mindent kímélnem kellett, hogy eljussak a kockás zászlóig.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!