Vágólapra másolva!
A csapat szerint a szintén perelni készülő volt alkalmazottak a tények elferdítésével kárt okoztak a Caterhamnek, ezért jogi lépéseket tesznek ellenük. Tagadják, hogy jogszerűtlenül váltak volna meg a dolgozóiktól.

A Caterham több mint 40 dolgozójától vált meg júliusban, miután a csapat új tulajdonosok kezébe került, akik jelentős átszervezéseket hajtottak végre. Az elbocsátott alkalmazottak – köztük magas rangú szakemberek – néhány napja jelentették ki, hogy be fogják perelni az istállót, amely szerintük jogszerűtlenül szüntette meg a munkaviszonyukat. Az elküldött dolgozók azt állították, hogy „előzetes figyelmeztetés és egyeztetés nélkül" mondtak fel nekik, ráadásul a júliusi bérüket sem fizették ki. Úgy vélik, a Caterham ezzel megsértette a brit munkajogi törvényeket, ezért peres úton követelnek kártérítést.

A Caterham a volt alkalmazottak vádjaira egy keddi közleményben reagált. Az istálló kijelentette, ők is jogi lépéseket tesznek az elbocsátott dolgozók ellen, akik szerintük valótlan állításokkal kárt okoztak a csapat hírnevében. „A Caterham F1 Team nagy aggodalommal olvasta a közelmúltban megjelent híreket" – állt a közleményben. „A csapat jogi lépéseket fog tenni a szóban forgó egyéneket képviselő csoportok, és minden személy ellen. Kártérítést követelünk, hiszen ezek az emberek a tények elferdítésével jelentős károkat okoztak a csapatunknak."

A csapat idén is az utolsó helyen áll a bajnokságban Forrás: AFP

Az istálló szerint a volt alkalmazottak állításai valótlanok. „A közleményükben az az állítás is szerepelt, hogy a Caterham F1 Team bocsátotta el őket – ez nem igaz" – jelentették ki. „A Caterham F1 Team dolgozóit egy olyan vállalat alkalmazza, amelyek az F1-es licenszet birtokló cég beszállítói. Ezen kívül olyan vádakat is olvastunk, hogy a dolgozóink júliusi bérét nem fizettük ki – ez is teljes mértékben hamis állítás. A Caterham F1 Team által alkalmazott összes dolgozó megkapta a teljes fizetését július 25-én, egy héttel a szerződésben meghatározott határidő előtt."

A Caterham hivatalosan is felkérte a volt alkalmazottakat, hogy vonják vissza a július 28-án kiadott közleményüket, emellett pedig nyomatékosan kijelentették, hogy jogi útra terelik az ügyet. Hozzátették azonban, hogy a pereskedés nem fogja elvonni a figyelmüket a világbajnokságról, továbbra is elszántan küzdenek a konstruktőri pontverseny 10. helyének megszerzéséért.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!