Vágólapra másolva!
Bár az időmérőn szerinte nem lehet megfogni a Mercedeseket, a hosszú etapja alapján arra számít, hogy csapata közelebb férkőzhet hozzájuk, mint az előző versenyeken.

Daniel Ricciardo optimistán nyilatkozott a Brazil Nagydíj első edzésnapja után, mivel érzése szerint a Red Bull jól szerepelt. Bár délután nem ő, hanem Kimi Räikkönen került a legközelebb a Mercedesekhez a tabellán, úgy véli, a hosszú etapon nyújtott formája alapján csapata jó eredményt érhet el a versenyen.

"Ez egész jó volt ahhoz képest, hogy péntek van. Az első jelek bíztatók. Eddig ez volt a legjobb hosszú etapunk, bár nem tartott igazán sokáig" - utalt az edzés utolsó félórájában történt két piros zászlós megszakításra.

"Úgy érezzük, hogy mint mindig, most is próbáljuk utolérni a Mercedest. Most közelebb vagyunk hozzájuk, mint az előző versenyeken, és ez ígéretes." Arra viszont nem számít, hogy eső nélkül megverhetné akár Nico Rosberget, akár Lewis Hamiltont szombaton. "Száraz körülmények között csak a második rajtsor lehet a célunk" - jelentette ki.

Daniel Ricciardo bíztatónak látta az első edzésnapot Forrás: Red Bull

Ricciardo 1:12.956-os idővel végzett a 4. helyen, 377 ezredet verve csapattársára, a 9. Sebastian Vettelre. A világbajnoki címvédő nem érezte tökéletesnek a napját, de nem is panaszkodott.

"Összességében rendben zajlott a nap. Akadt néhány probléma, de szerintem kevés olyan péntekünk volt, ahol nem akadt" - mondta. "Van néhány terület, amin még dolgoznunk kell. Ha mindent összerakunk, tűrhető helyen lehetünk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!