Vágólapra másolva!
A hétvégén megjelent az idei hivatalos F1-szimulátor, ami már hónapokkal a novemberben esedékes Mexikói Nagydíj előtt betekintést nyújt az igen izgalmasnak ígérkező, felújított pálya vonalvezetésébe. A stadion-szekció páratlan hangulatú lesz.

Teltház előtt léphet majd pályára a Forma-1 mezőnye a novemberben 23 év után visszatérő Mexikói Nagydíjon, a fővárosban újjáépített legendás Autodromo Hermanos Rodriguez versenypályán. Noha az elmúlt két évtizedben történt mexikóvárosi építkezések miatt le kellett mondani a híres Peraltada kanyarról, a hétvégén megjelent hivatalos F1 szimulátorban kipróbálható helyszín így is lenyűgözőnek tűnik.

A pálya vonalvezetése alapján nagy átlagsebességre lehet számítani, és úgy tűnik, előzésekre is nyílik majd lehetőség. Ami mindenképpen feltűnő, az a pálya arénaszerű szekciója, ami a várhatóan lelkes mexikói rajongók ezreivel valószínűleg páratlanul hangulatos, és még a TV közvetítésben is grandiózus lesz.

Nico Hulkenberg már januárban megnézhette az épülő pályát, de akkor még nem mehetett rajta Forrás: Sahara Force India/James Moy Photography

A még be sem fejezett mexikói pálya – amelyen egyedüliként eddig Daniel Ricciardo mehetett körbe egy utcai Infinitivel – a hétvégén Playstation 4-re, Xbox One-ra és PC-re megjelent F1 2015 című videojáték egyik legizgalmasabb eleme, de természetesen megtalálható benne az idei állandó mezőny, és a legújabb autók, köztük a Barcelona előtt átfestett McLaren is. A későbbiek során a játékosok frissítéseket is kapnak, így a további változások is bekerülnek a játékba.

A konzolokat használó versenyzők élhetnek a hangfelismerő technológiákkal, amelyek révén a futamok közben is egyeztethetnek a versenymérnökükkel. A több különböző játékmód között megtalálható az új Pro Season is, amely révén a játék teljesen követi egy igazi verseny lebonyolítási rendszerét, teljes távokkal, erős mesterséges intelligenciával, és csak kevés információt közlő feliratokkal.

Akik viszont inkább a TV-s közvetítés hangulatát élveznék, többféle belső- és külső kameranézet közül választhatnak, utólag visszanézhetik a futamot, és új bevezető animációkkal hangolódhatnak a versenyekre, amelyek előtt és után David Croft, a Sky Sports kommentátorának narrációja hallgatható.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!