Vágólapra másolva!
Három rajthellyel fogják hátrasorolni az időmérő után. A finn elégedett volt a Williams pénteki munkájával, Massa viszont küszködött hazai pályán.

A mezőny még csak a pénteki napon van túl a Brazil Nagydíjon, de Valtteri Bottas máris hátrányba került: az időmérő edzés után 3 hellyel hátrasorolják majd a délutáni szabadedzésen elkövetett szabálytalanságáért. A gyakorlást piros zászlóval le kellett állítani, miután Fernando Alonso McLaren-Hondája megadta magát, Bottas viszont ennek ellenére megelőzte a sauberes Felipe Nasrt az 5-ös és 6-os kanyar között.

Bottas azzal védekezett, hogy a két autó között túl nagy volt a sebességkülönbség, a sportfelügyelők szerint viszont a finn „elkerülhette volna az előzést". A háromhelyes hátrasorolás mellé Bottas két büntetőpontot is kapott.

A finn a délutáni edzést 1,2 másodperces lemaradással a 6. helyen zárta, és elégedett volt a napjával. „Sok információt gyűjtöttünk a gumikról, és ma ez volt a legfontosabb" – nyilatkozta. „A közepes és a lágy gumi is jól működött az autónkon, és a hosszú etapokon is kiegyensúlyozott teljesítményre voltunk képesek. Bízom benne, hogy versenyképesek lehetünk ezen a hétvégén."

Bottas elégedett volt az autójával Forrás: AFP

Bottas rámutatott, hogy a pálya jobban csúszott, mint egy évvel ezelőtt, de „ez mindenkit ugyanannyira hátráltatott." Felipe Massa sokkal elégedetlenebbül nyilatkozott, ő további 2 tizedes lemaradással a 10. helyen zárt délután.

„Nagyon nehéz napom volt. Az autóm instabil volt, és küszködtem azzal, hogy hátul legyen elég tapadásom" – magyarázta. „Szerintem egy olyan kört sem futottam, amikor nem tört ki az autóm fara. Az aszfalt nagyon rossz tapadást biztosít, és gyorsan elhasználódnak rajta a gumik, ezért nagyon sokat csúszkáltam. Sok dolgunk lesz ma este, ha javítani akarunk a vezethetőségen."

A Williams vezető versenymérnöke, Rob Smedley optimistán nyilatkozott az edzések után. „Alacsony üzemanyagszinttel versenyképesek voltunk, és a hosszú etapos tempónkkal is elégedettek lehetünk. Még sok részletet meg kell vizsgálnunk, de összességében úgy tűnik, fel tudjuk venni a versenyt azokkal a csapatokkal, amelyek a közelünkben vannak a tabellán."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!