Vágólapra másolva!
Massa kuplunghibája ellenére végigmentek az összes tervezett programponton. Erősnek érzik az autót, különösen a hosszú etapokon.

A Williams többek között a futómű beállításaival és egy új első légterelővel kísérletezett az Orosz Nagydíj első edzésnapján, és beszámolójuk szerint minden programpontot kipipáltak az ütemtervben. Mindez annak ellenére sikerült, hogy Felipe Massa csak a délelőtti gyakorlás első órájának végén tudott először pályára hajtani.

"A csapat szép munkát végzett, hogy Felipe délelőtti kuplungproblémája után elvégeztük a kitűzött programot. Az visszavetett bennünket, de behoztuk a lemaradást" - jelentette ki Rob Smedley, a Williams teljesítményért felelős mérnöke. "Jelenleg ott tartunk, ahol tartanunk kell, sőt, kicsit talán előrébb is."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: RIA Novosti/Vladimir Astapkovich

A két versenyző közül Valtteri Bottas végzett előrébb, a 6. legjobb időt megfutva. "Jól sikerült a péntek, mindent meg tudtunk vizsgálni, amit terveztünk, köztük számos aerodinamikai elemet is. Az eredmények bíztatók" - mondta a finn.

"Ezen a pályán kulcsfontosságú a gumik viselkedése, este erre fordítjuk majd a figyelmünket. A rövidebb etapokból megpróbálunk többet kipréselni, s talán a hosszabbakon is javulhatunk annak ellenére, hogy már most is jónak tűnik a hosszú etapos tempónk."

Massa hasonlóan érzi, és kedvező előjelekkel várja a folytatást Szocsiban. "Örülök, hogy az autó a rövid és a hosszú etapokon is jól ment, és jól bánt a gumikkal. Úgy vélem, ez a pálya az átlagosnál kedvezőbb számunkra" - nyilatkozta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!