Kvjat a Trónok harcát nézte, amikor kirúgták

Forma-1, Danyiil Kvjat, Scuderia Toro Rosso, Spanyol Nagydíj
MONTMELO, SPAIN - MAY 12: Daniil Kvyat of Russia and Scuderia Toro Rosso in the Drivers Press Conference during previews to the Spanish Formula One Grand Prix at Circuit de Catalunya on May 12, 2016 in Montmelo, Spain. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20160512-00484 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A Toro Rossóhoz száműzött orosz pilóta a pályán kíván választ adni feletteseinek, akik inkább Max Verstappent ültették a helyére a Red Bullhoz. A holland fiatal élvezni akarja a lehetőséget.

A Spanyol Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján először állt a nyilvánosság elé Danyiil Kvjat és Max Verstappen, miután a Red Bull menedzsmentje úgy döntött, hogy a két héttel ezelőtti Orosz Nagydíj után Kvjatot lefokozzák a Toro Rossóhoz, Verstappent pedig előléptetik a Red Bull ülésébe. A hangulat a várakozásoknak megfelelően kissé fagyos volt, bár ez elsősorban az orosz pilótára volt jellemző, a 18 esztendős Verstappen nyugodtan, viccelődve fogadta a kérdéseket.

– jelentette ki Kvjat. „Én mindig is a pályán adtam válaszokat, és e téren semmi sem fog változni. Még 17 verseny hátra van. Visszatértem a Toro Rossóhoz, ahol 2014-ben is versenyeztem, nagyon szeretem a csapatot, meleg fogadtatásban volt részem. Az ő céljaim és az enyémek is világosak. Az abszolút határon fogom nyomni” – mondta Kvjat, aki emlékeztetett arra, hogy Kínában még a dobogóra állhatott.

Kvjat láthatóan feszült volt, de higgadt válaszokat adott az újságíróknak Forrás: 2016 Getty Images/Clive Mason

Kvjat kijelentette, hogy „eddig mindent helyesen tettem, és az én szempontomból semmi sem fog változni. Elmondta, hogy főnökei nem indokolták meg a döntésüket, és úgy véli, „ha valamit meg akarnak tenni, meg fogják tenni, ilyen egyszerű. Szerintem mindent megtettem a csapatért. Szállítottam a pontokat, fejlesztői munkát végeztem. Jól működtünk együtt, úgyhogy a kérdést inkább a döntéshozóknak kellene feltenni, ők jobban meg tudják válaszolni. Én igazából semmi okát nem látom.”

Hozzátette, nem érzi úgy, hogy ejtették a Red Bulltól, hiszen még mindig versenyezhet a Toro Rosso színeiben, „és ez pozitív dolog.”

„A kanapén feküdtem, egy tévésorozatot néztem” – emlékezett vissza Helmut Marko televonhívására, majd elárulta, hogy a Trónok harca volt. „Jött egy hívás, (Marko) azt mondta, hírei vannak számomra. Szerintem körülbelül 20 percet beszéltünk. Magyarázatot vártam tőle, és rengeteg érdekes részletet megtudtam, de ezeket megtartom magamnak” – jelentette ki. „Aztán visszafeküdtem, és végignéztem a sorozatomat, ennyi.”

Kvjat (balra elöl) és Verstappen (jobbra elöl) testbeszéde sokat elárult a sajtótájékoztatón Forrás: 2016 Getty Images/Mark Thompson

Az előléptetéséből adódóan Verstappen nyugodtabban kezelte a helyzetet, és leszögezte, hogy szerinte „egy boldog, kiegyensúlyozott ember mindig jobban teljesít. Én jelenleg én ilyen vagyok.” Elmondta, hogy korábbi csapattársával, Carlos Sainzcal a pályán kívül jó a viszonya, nemsokára közös gokartozást is terveznek, Kvjattal viszont csak ebéd közben futottak össze, és nem nagyon akadt közös témájuk.

Sebastian Vettel a Sky Sports riporterének azt mondta a sajtótájékoztató után, hogy tudomása szerint Kvjat menesztéséről a Red Bull már korábban döntött, annak nincs köze a Szocsiban történt balesetekhez. Kvjat szerint a történteket megbeszélte Vettellel, és nem neheztelnek egymásra.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!