Vágólapra másolva!
A két Mercedes mögött az Abu-dzabi Nagydíj péntek esti szabadedzésén a 3. helyet megkaparintó német elégedett volt az autójával, jónak látja a csapat esélyeit az idényzárón.

A Ferrari számára jól kezdődött az idényzáró Abu-dzabi Nagydíj hétvégéje: Sebastian Vettel a két Mercedes mögött a 3. helyen zárta a péntek esti szabadedzést, több mint 2 tizedet verve a Red Bull párosára, amelytől Kimi Räikkönen is csupán századmásodpercekkel maradt el.

Vettel az ultralágy gumikon 1:41.130-as kört futott az időmérő-szimulációja során, így mindössze 0,269 másodperccel volt lassabb az élen végző Lewis Hamiltonnál.

– jelentette ki a német versenyző, aki csütörtökön elismerte, hogy a Ferrari nem lehet büszke győzelem nélküli idényére.

Vettel gyors volt a Ferrarival - katt a galériához Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Délelőtt a meleg pályán nehezebb dolgunk volt, akkor kicsit küszködtünk – tette hozzá. – Az autónk délutánra lenyugodott, elég jól ment. A hosszú etapon is jól éreztem magam. Eleinte szenvedtem kissé az első gumikkal, talán agresszívebben vezettem a kelleténél, de az autót alapvetően jónak éreztem, szerintem erős a tempónk."

Vettel azt reméli, a Ferrari a szombati időmérőn is hasonlóan fog viselkedni, és így „oda kerülhetünk vele, ahová való."

A német versenyző a második edzés végét kénytelen volt a pálya mellől nézni, mert az autója egy újabb váltóhiba miatt megállt,

de a „házi feladatok" zömét addigra megoldották.

„Ez nem volt ideális, szerettem volna befejezni az etapomat, meg akartam tenni még párt kört – ismerte el. – Egész érdekes volt nézni a többi autót. Örültem volna, ha nem nyílik rá alkalmam, de ma tényleg érdekes volt."

Räikkönen a csapattársánál 3 tizedmásodperccel gyengébb idővel zárt, a Red Bulloktól viszont ő is csak 7 századdal maradt el. „Ez a nap eléggé rendben volt, csak nem tudtam összerakni egy tűrhető kört – mondta a finn. – Összességében szokványos pénteken vagyunk túl, itt-ott még dolgunk lesz."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!