Kiakadtak a Saubernél Wehrlein kritizálásán

Australian F1 Grand Prix - Practice formula 1 Formula 1 Australian Grand Prix Australia F1 Grand Prix during practice for the Australian Formula One Grand Prix at Albert Park on March 24, 2017 in Melbourne, Australia.
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 24: Pascal Wehrlein of Germany and Sauber F1 arrives at the circuit and poses for a photo with a fan during practice for the Australian Formula One Grand Prix at Albert Park on March 24, 2017 in Melbourne, Australia. (Photo by Robert Cianflone/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Monisha Kaltenborn szerint nem szabad puhánynak titulálni a német pilótát, amiért fájdalmai miatt visszalépett az első versenytől. Épp ellenkezőleg: dicséretet érdemel, hogy meghozta ezt a bátor döntést.

A Sauber kényszerűségből újoncot avatott Antonio Giovinazzi személyében az Ausztrál Nagydíjon, miután Pascal Wehrlein a pénteki szabadedzések után nem tudta vállalni a további vezetést. Wehrlein nyaka még a januári Bajnokok Tornáján sérült meg egy balesetben, ami miatt az első barcelonai teszthetet ki kellett hagynia, és a másodikon is csak rövid etapokat tudott megtenni, osztozva a napi feladatokon Marcus Ericssonnal.

Miután fájdalmai kiújultak, és visszalépett a hétvégétől, kritikákat kapott a szurkolóktól, egyesek túl puhánynak titulálták.

Főnöke, Monisha Kaltenborn ezt felháborítónak tartja.

Wehrlein végül nem állt rajthoz Melbourne-ben Forrás: Getty Images/2017 Getty Images/Robert Cianflone

"Szerintem szörnyű, hogy mások azt gondolják, megvan a szakértelmük ahhoz, hogy véleményt formáljanak róla.

Szerintem borzasztó, hogy sokan azt hiszik, megtehetik. Először magukba kellene szállniuk" - nyilatkozta a Motorsport.com-nak.

"Nagy lelkierő kell hozzá, hogy valaki nyíltan elismerje: »srácok, jelen körülmények között képtelen vagyok megtenni egy teljes versenytávot.« Szóval inkább elismerés járna neki az őszinteségéért, mert ekkora nyomás alatt nem könnyű így cselekedni." Ezzel arra utalt, hogy a fiatal pilótának bizonyítania kell, és Melbourne-ben elvesztett egy lehetőséget erre.

A csapatfőnök továbbra is úgy számol, hogy a jövő hétvégi Kínai Nagydíjon Wehrlein újra vezethet, és elárulta: a német versenyző nem látogat el egy specialistához külön kezelésre. Szerinte eleve váratlan volt, hogy az orvosok a tesztidőszak második felére visszaengedték a volán mögé – ezután már úgy érezték, nem lesz gond, és az idénynyitó hétvégéig nem is láttak problémát.

"Az ilyesminek nincs is előjele, hiszen akkor tudni lehet, hogy valami nagyon nem stimmel - közölte Kaltenborn. - Elkezdtük felkészíteni (Wehrleint), mert ez volt a helyes irány. Jól döntöttünk, hogy a teszten nem mást ültettünk az autóba egész napra, hanem felosztottuk a programot. Más istállók is döntöttek így, bár nem ugyanilyen okból."

"Egyértelműen az volt a tervünk, hogy (Wehrlein) fogja vezetni az autót egész hétvégén."

Giovinazzi, aki 2011 óta az első olasz pilóta volt a mezőnyben, jól helyettesítette a németet: a 12. helyen ért célba, és a teljesítményét sokan dicsérték. Még a Saubernél sem tagadták, hogy meglepődtek rajta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!