Villeneuve-öt kitiltották a Williamstől?

auto-prix auto Horizontal Former Formula One driver Jacques Villeneuve arrives at the paddock prior to the Formula One Austria Grand Prix at the Red Bull Ring in Spielberg, on July 9, 2017. / AFP PHOTO / APA / GEORG HOCHMUTH / Austria OUT
Former Formula One driver Jacques Villeneuve arrives at the paddock prior to the Formula One Austria Grand Prix at the Red Bull Ring in Spielberg, on July 9, 2017. / AFP PHOTO / APA / GEORG HOCHMUTH / Austria OUT
Vágólapra másolva!
Pletykák szerint nem léphet be a motorhome-jukba, miután többször keményen kritizálta honfitársát, Lance Strollt. Aki pedig a csapat főnöke, Claire Williams szerint mostanra bebizonyította, hogy van helye az F1-ben.

Jacques Villeneuve nincs túl jó véleménnyel a Forma-1-ben az idén bemutatkozott honfitársáról, Lance Strollról, és akkor még finoman fogalmaztunk. A kanadai veterán – aki ironikus módon pont a Williamsszel lett világbajnok még 1997-ben – minden idők legrosszabb újoncának nevezte a milliomoscsemetét, aki sokak szerint csak édesapja pénzének köszönhetően versenyezhet az F1-ben, bár tavaly F3-as bajnok lett.

Villeneuve az után sem gondolta meg magát, hogy Stroll a hazai versenyén, a Kanadai Nagydíjon megszerezte első pontját, majd legközelebb, Azerbajdzsánban, némi szerencsével és higgadt vezetéssel még a dobogóra is felállhatott.

A szókimondó expilóta leginkább azt kifogásolta, hogy a tinédzser a futamok között gyakorolhatott egy régebbi F1-es autóval.

Úgy tűnik, a folyamatos kritika megtette a hatását: a GMM hírügynökség szerint a televíziós szakértőként dolgozó Villeneuve-öt kitiltották a Williams motorhome-jából. Akár így van, akár nincs, az biztos, hogy mostanában nem tartozik a legszívesebben látott vendégek közé egykori csapatánál, ahol 1996 és 1998 között három szezont húzott le.

Úgy tűnik, Villeneuve nem teheti be a lábát a Williamshez Forrás: AFP/Georg Hochmuth

Claire Williams megbízott csapatfőnök csak annyit jegyzett meg, hogy Villeneuve „elég nyíltan hangoztatta a véleményét a sajtóban."

„Nem akarok túlzottan belemenni a részletekbe – tette hozzá. – Lance azt mondja, nem foglalkozik ezzel, szeretné, ha a pályán nyújtott teljesítménye beszélne helyette. Szerintem ez a jó hozzáállás, mert így lehet elhallgattatni a kritikusokat: ha Lance bebizonyítja, hogy a Forma-1-ben van a helye, amiről mi itt a Williamsél egyébként is meg vagyunk győződve."

Williams úgy látja, Stroll zsenge kora ellenére is jól bírta a nyomást, és nem roppant meg az állandó bírálatok, illetve a háttere miatti előítéletek súlya alatt.

– vélte. – Az első hat verseny után rengeteg kritikát kapott, de én ezekre mindig azzal reagáltam, hogy felidéztem (Sebastian) Vettel, (Daniel) Ricciardo és (Kimi) Raikkönen bemutatkozását."

„Az igazat megvallva egyáltalán nem számítottam rá, hogy már az idén felállhat majd a dobogóra, de miután sikerült neki, kijelenthetjük, hogy a jövő igazi szupersztárja versenyez nálunk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!