Silverstone kihátrál a Forma-1-ből

Forma-1, Felipe Massa, Williams Martini Racing, Fernando Alonso, McLaren Honda, Brit Nagydíj
MASSA Felipe (bra) Williams f1 Mercedes FW38 action ALONSO Fernando (spa) Mclaren Honda MP4 31 action during the 2016 Formula One World Championship, Grand Prix of England from july 8 to 10, in Silverstone, Great Britain - Photo DPPI
Vágólapra másolva!
A legendás pályát birtokló klub nem akarja veszélybe sodorni Silverstone jövőjét további veszteségekkel, ezért élnek azzal a lehetőséggel, hogy a jelenlegi feltételek mellett csak 2019-ig fogadják a Forma-1-et. Újratárgyalnák az anyagiakat a Libertyvel.

A silverstone-i pálya tulajdonosa nem akarja súlyos veszteségekbe verni magát a Forma-1-gyel, ezért aktiválta a szerződésében azt a záradékot, amely lehetővé teszi, hogy a jelenlegi feltételekkel 2019-ben rendezzenek utoljára F1-es versenyt.

Silverstone egyelőre valószínűleg csak nyomást próbál gyakorolni a Libertyre Forrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

A legendás pálya a Brit Autóversenyzők Klubja, a BRDC kezében van, amely minden évben 5%-kal több jogdíjat köteles fizetni a világbajnoki sorozat vendégül látásáért, mint az előző esztendőben, így a még Bernie Ecclestone-nal kötött szerződés értelmében idén 16,2 millió fontot kell kiperkálniuk. 2010-ben ez az összeg 11,5 millió volt, a kontraktus lejártára, 2026-ra viszont ahhoz képest több mint a duplájára, 25 millióra emelkedne.

A BRDC szeretné újratárgyalni a kondíciókat a sportág új tulajdonosával, a Libertyvel, és alapból nincsenek rossz helyzetben:

Chase Carey-ék kijelentették, hogy meg akarják a tartani a történelmi helyszíneket, aminek ékes példája, hogy nemrég 2029-ig bebetonozták a Kanadai Nagydíjat a naptárba.

"Le akarom szögezni: bár aktiváltuk a záradékot a versenyrendezés megszakításáról, teljes mértékben támogatjuk a Liberty törekvéseit abban, hogy javítsák az F1 élményét - jelentette ki a BRDC elnöke, John Grant. - Azt reméljük, hogy meg tudunk állapodni velük, és fenntartható, pénzügyileg életképes jövője lehet a Brit Nagydíjnak Silverstone-ban még sok éven át."

A klubelnök szerint Silverstone jövőjét veszélyeztetné, ha nem tették volna meg ezt a lépést, mivel két éve 2,8, tavaly 4,8 millió fontos vesztesége volt a pályának, és ennek értéke idén is megközelítheti az 5 milliót.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!