Alonso nem kérne Vettel pizzájából

Forma-1, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Fernando Alonso, McLaren Honda, Európa Nagydíj
2873630 06/16/2016 Ferrari team driver Sebastian Vettel, left, and McLaren team driver Fernando Alonso at a news conference before the European Grand Prix of the Formula One world car racing championship in Baku. ????????? ???????/Sputnik
Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok követte az egyszavas válaszok terén korábbi csapattársát, Kimi Räikkönent. A kedvenc közlekedési eszközével biztosan meglepetést kelt.

Korábbi csapattársa, Kimi Räikkönen után Fernando Alonso is interjút adott az F1 hivatalos weboldalának, és a rovat jellegéhez illően a lehető legrövidebben válaszolt a feltett kérdésekre.

Rögtön elárulta, hogy ha csak egyféle ételt ehetne az élete hátralevő részében, akkor az pizza lenne, de mivel Sebastian Vettel a tavalyi Ferrariját Margheritának nevezte el, inkább spanyol sonkát kérne rá feltétnek. Az ételeknél maradva kedvenc zöldségének a cukkinit jelölte meg, a gyümölcsök közül a banánt szereti nagyon, legszívesebben almalevet iszik, és az édességek között a nyalókára szavaz.

Alonso inkább spanyol sonkát kér a pizzájára Forrás: Sputnik

Ha valaki először hallana Alonsóról, akkor is nyilvánvalóvá válna számára, hogy igazi sportrajongó: a tévében imád MotoGP-t nézni, a videójátékok terén a FIFA a kedvence, biciklivel szeret edzeni, és a könyvek közül is André Agassi „Open” című önéletrajzát jelölte meg.

Az F1 terén lehetőleg a ’90-es évekbe térne vissza,

de az 1988-as McLaren MP4-4 a kedvenc autója. A legkedvesebb pályája Szuzuka, de a spái Eau Rouge-t tartja a legjobb kanyarnak. Emlékezetes pillanatként a 2006-os Brazil Nagydíjat jelölte meg, ekkor nyerte 2. világbajnoki címét. Némi öniróniával megjegyezte, hogy újra 23-24 éves szeretne lenni, „azóta minden csak lefelé tart.”

Legszívesebben a fekete színt viseli Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A csapattársai közül csak egykori renault-s kollégáját, Giancarlo Fisichellát kérné vissza. Elismerte, saját családi életének rendezése még „folyamatban van”, és legszívesebben Charlize Theronnal randizna, amit „alaposan át kell gondolnom, mert most ezzel lesznek tele a spanyol lapok.”

A zenében a Bon Jovit kedveli igazán, főleg a „Have a nice day” című számot.

Nem meglepő, hogy Alonso álomautója a McLaren csúcsmodellje, a P1, az viszont annál inkább, hogy saját elmondása szerint ahova csak lehet, vonattal megy. Ezt két kedvenc helyén, Oviedóban és a Maldív-szigeteken aligha teheti meg.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!