Megint egy súlyos baleset miatt kellett leállítani az F2-es futamot

Forma-2, Giuliano Alesi, Ralph Boschung, Louis Deletraz, Patricio O’Ward,  Artem Markelov, Szocsi
SOCHI AUTODROM, RUSSIAN FEDERATION - SEPTEMBER 29: Giuliano Alesi (FRA, TRIDENT), Ralph Boschung (CHE, TRIDENT), Louis Deletraz (CHE, CARLIN), Patricio O’Ward (USA, MP MOTORSPORT) and Artem Markelov, (RUS, BWT ARDEN) go off the circut during the Sochi at Sochi Autodrom on September 29, 2019 in Sochi Autodrom, Russian Federation. (Photo by Carl Bingham / LAT Images / FIA F2 Championship)
Vágólapra másolva!
A belgiumi első futam után Szocsiban is le kellett állítani a Forma-2 futamát, a rajt után újabb súlyos baleset történt.

Újabb súlyos ütközés miatt kellett megszakítani egy Forma-2-es futamot, ezúttal az Orosz Nagydíj betétprogramjában, Szocsiban. Az augusztus végén rendezett belgiumi fordulón a francia Anthoine Hubert életét vesztette, Juan Manuel Correa pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, és továbbra is kezelés alatt áll.

A második oroszországi futamon is közvetlenül a rajt után alakult ki baleset. Jack Aitken átvágott az aszfaltozott bukótéren, majd összeütközött Nyikita Mazepinnel, aki az irányíthatatlan autójával nekiment a Honda protezsáltja, Macusita Nobuharu autójának. A japán pilóta nagy sebességgel a védősávnak csapódott.

Nagy kavarodás volt a rajtnál Forrás: Carl Bingham / LAT Images / FIA F2 Championship/Motorsport Images

Macusita autója beszorult a speciális védősáv alá, Mazepin egy kisebb koccanással megúszta a balesetet. A futamot azonnal leállították, és a belgiumi protokollhoz hasonlóan eleinte nem közöltek visszajátszást, mindössze Mazepin épségéről bizonyosodhattak meg a nézők. A bokszba visszatérve a pilóták kiszálltak az autóikból, és a tudósítókhoz hasonlóan információra vártak.

Hosszú, várakozással töltött időszak után a televíziós rendező bemutatta a visszajátszásokat

(ebből a protokoll szerint arra lehet következtetni, hogy az érintettek nem szenvedtek súlyos sérüléseket), és több pilóta is megkönnyebbült gesztusokkal kezdett kommunikálni. A Forma-2 hivatalos Twitter-csatornája megerősítette, hogy mindkét pilótát kórházba szállították, és egyikük sem szenvedett töréseket.

Nem példátlan az eset

A pálya ominózus pontján korábban a Forma-1-ben is volt baleset, Danyiil Kvjat 2016-ban itt ment neki többször is Sebastian Vettelnek a rajt után. Szocsiban 2015-ben akadt már probléma a védősávval is, Carlos Sainz egy szabadedzésen csúszott be alá a 13-as kanyarban, de a spanyol pilóta épségben megúszta az akkori ütközést.

Az F2-es futamot magyar idő szerint 11:15-kor a Safety Car felvezetésével újraindították,

a távot 15 körre csökkentették. A bajnoki cím sorsa már szombaton eldőlt, a belga Nyck de Vries lett a sorozat győztese, aki jövőre a Mercedes színeiben a Formula E-ben folytatja a pályafutását. Az F2 idei utolsó fordulóját a Forma-1-es szezonzáró programjának részeként Abu-Dzabiban rendezik majd meg.