Vágólapra másolva!
Nemes gesztussal tisztelegnek a hivatalos Forma-1-es játék júliusban megjelenő idei kiadásának készítői a tavaly tragikus körülmények között elhunyt Anthoine Hubert emléke előtt.

Júliusban érkezik a Codemasters hivatalos F1-es játékának 2020-as kiadása, az F1 2020. Az idei szoftver számos újítást tartalmaz, az egyik eddig nem látott játékmódban pedig megtaláljuk a tavaly augusztusban, a spái Forma-2-es főversenyen halálos balesetet szenvedő Anthoine Hubert karakterét is. Nem véletlen, hogy a 23. születésnapja előtt egy hónappal elhunyt pilóta szerepel a játékban, a készítők tudatos döntést hoztak, amely előtt a francia versenyző családjával is konzultáltak.

Hubert emléke az F1 idei videojátékában is tovább él Forrás: FIA F2

A készítők évről évre igyekeznek fejleszteni az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő videojátékon, amely a koronavírus-járvány alatt elterjedő F1-es esport-versenyek során minden eddiginél nagyobb figyelmet kapott. Az idei kiadásban ezért érkezik az úgynevezett "My Team" játékmód, amelyben mindenki létrehozhatja saját csapatát, eddig ugyanis csak a 10 valós istálló közül lehetett választani, mostantól azonban egy 11. csapatot a felhasználó alakíthat ki tetszése szerint.

Ebbe beletartozik, hogy csapattársat is választhatunk magunknak, mégpedig a Forma-2-es mezőnyből, amelynek tavaly még Hubert is tagja volt.

Nem csak az elhunyt franciával versenyezhetünk azonban egy csapatban, hanem az ugyanabban a balesetben súlyos sérüléseket szenvedő, jelenleg miami otthonában rehabilitálódó Juan Manuel Correával is.

„Anthoine Hubert és Juan Manuel Correa játékba helyezését nem vettük félvállról – nyilatkozta Lee Mather, a Codemasters F1-es játékért felelős igazgatója a Racefansnek. – Elszigetelt döntés volt, hogy mindkét pilóta szerepeljen az F1 2020-ban, konzultáltunk a két versenyzőhöz közel állókkal, és megegyeztünk, hogy ez a helyes döntés."

A valóságban nem adatott meg neki, hogy az F1-ben versenyezzen Forrás: NurPhoto via Getty Images/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

A "My Team" játékmódban, miután kiválasztottuk az F2-es mezőnyből csapattársunkat, gyakorlatilag Forma-1-es pilótává tesszük őt. Mivel tíz egymást követő szezonban vehetünk részt, és ezalatt a versenyzők a valósághoz hasonlóan csapatot is válthatnak,

akár az is megeshet, hogy az általunk a királykategóriába segített Hubert-ből futamgyőztes, esetleg világbajnok lesz.

A játék készítői vélhetően erre is gondoltak, és egyfajta tisztelgésnek szánták a tragikusan fiatalon elhunyt pilóta előtt mindezt, hogy ha már életében nem sikerült bekerülnie a Forma-1-be, legalább ily módon megteheti.

Nem a mostani lesz egyébként az első eset, hogy Hubert és Correa F1-es játékban szerepel, az F1 2019-ben már benne voltak, miután a játék története során először Forma-2-es autókkal is lehetett versenyezni az aktuális F2-es mezőny ellen. Az idei játékban Correára egyéb módon is megemlékeznek a készítők, ezt a kiválasztásakor láthatják majd a játékosok.