Schumacher: Arrogáns lenne azt mondani, hogy Mercedesszel én is nyernék

Forma-1, Török Nagydíj, Mick Schumacher, Haas, Lewis Hamilton, Mercedes
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????ISTANBUL, TURKEY - OCTOBER 8: Mick Schumacher (47) of Haas and Lewis Hamilton (44) of Mercedes, drive during the practice session ahead of the F1 Grand Prix of Turkey at Intercity Istanbul Park on October 8, 2021 in Istanbul, Turkey. The Formula One Grand Prix of Turkey will take place on October 10, 2021 at Intercity Istanbul Park. Serhat Cagdas / Anadolu Agency (Photo by Serhat Cagdas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Mick Schumacher sokakkal ellentétben óvatosan bánik azzal a kijelentéssel, hogy egy Mercedesben bárki képes lenne versenyt nyerni a Forma-1-ben.

Mick Schumacher számára a tavalyi év a tapasztalatszerzésről szólt, amire már csak azért is tudott zavartalanul koncentrálni, mert az autója a mezőny leglassabb versenygépének számított. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia szerint ugyanakkor arrogáns kijelentés lenne a részéről a sok más pilóta által is előszeretettel hangozatott álláspont, miszerint egy Mercedesben bárki nyerni tudna.

Schumachernek esélye sem volt a Mercedesszel csatázni, de ettől még nem gondolja könnyűnek Hamilton dolgát Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Serhat Cagdas

A 23 esztendős német újonc 2021-ben legfeljebb akkor találkozott a pályán Mercedesszel, amikor elengedte Lewis Hamiltont vagy Valtteri Bottast, akiket látva akár benne is megfogalmazódhatott volna a gondolat, hogy egy olyan autóban minden sokkal könnyebb lenne, mégsem így történt. „Mindenki megérdemli a helyét a Forma-1-ben.

– nyilatkozta az Auto Motor und Sportnak a tavalyi szezon során csapattársát magabiztosan legyőző, kétszer az időmérő második szakaszába is bejutó Schumacher.

A német pilóta bemutatkozó éve egyébként hasonlóságokat mutat George Russell első F1-es szezonjával, amelyben a Mercedes-támogatott brit volt kénytelen a mezőny végén kullogni. „Nem vagyunk olyan messze, mint a Williams 2019-ben, hiszen így is voltak csatáink, de természetesen szeretném, ha több lenne, és remélem, hogy fejlődhetek 2022-ben" – mondta erről Schumacher.

Egyelőre nem a Ferrari ülése lebeg a szeme előtt Forrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

Mivel a Haas versenyzőjét évek óta a Ferrari támogatja, elkerülhetetlen a párhuzam abból a szempontból is, hogy néhány tapasztalatszerző idény után akár ő is feljebb léphet, és bemutatkozhat a maranellóiaknál, akiknek az idén már ő az egyik tartalékversenyzője. Ennyire előre ugyanakkor még nem tekint.

– szögezte le.