Vágólapra másolva!
A holland fenntartja a lehetőségét annak, hogy Lewis Hamilton a tüntetőleges hallgatásával, a Mercedes pedig a Michael Masira való mutogatással próbálta besározni az első világbajnoki címét.

Habár a 2021-es év során nem csupán a Yas Marina Circuit-en történt kerék a kerék elleni csata Lewis Hamilton és Max Verstappen között, a közvélemény mégis az Abu Dzabiban történtekről beszél továbbra is. A világbajnoki címért folytatott harc során Silverstone-ban és Monzában is keményen egymásnak feszült Hamilton és Verstappen, előbbi helyszínen csak a holland húzta a rövidebbet, míg Monzában mindkettőjük kiesésével végződött az ütközés.
Mégsem ért fel egyik csata sem a szezonzáró fináléjával, amely még hónapokkal később is beszédtéma a Forma-1 köreiben.
A Mercedes hevesen tiltakozott a döntés ellen, minden követ megmozgatva, míg Hamilton a szurkolóit aggódásban hagyva eltűnt minden közösségi felületről, így tüntetve az Abu Dzabiban történtek ellen.
Közben az FIA eltávolította Michael Masit a versenyigazgatói posztjáról, illetve tovább folytatják a vizsgálódást a szezonzárón történtekről.

Verstappennek azonban meggyőződése, hogy megérdemelte a 2021-es világbajnoki címet, az FIA lépései, illetve a további vizsgálódás ellenére is.
Az újdonsült világbajnok volt, hogy 32 ponttal is vezetett Hamilton előtt a szezon során, valamint több futamgyőzelemmel és több pole pozícióval zárta az évet riválisa előtt.

- mondta a holland De Telegraaf-nak.

Megkérdezték Verstappent, hogy lehetségesnek tartja-e, hogy a Mercedes megpróbálja elvenni az örömét, mire a következőképp felelt a holland:

Lehetséges, de ha ismernek engem, akkor tudhatják, hogy nem érdekel. Őrült egy Forma-1-es szezon volt a tavalyi. A vesztes csapat megpróbálhatja besározni a világbajnoki címem, de a győztes oldalról biztosíthatok mindenkit, hogy még mindig kizárólag nagyszerű érzéssel tölt el a megszerzett vb cím.

Max Verstappen március 10-én fogja újra pályára vinni a Red Bull Racinget a második F1-es teszten, Bahreinben. Egy héttel később pedig elrajtol idén először a mezőny Sakhirban.
Forrás