Vágólapra másolva!
Jacques Villeneuve szerint George Russell lépett elő falkavezérré az istállónál. Úgy látja, Hamiltontól elpártolt a szerencse, ugyanakkor nem írja le, csak nem tudja, lesz-e energiája visszavágni.

A Mercedes új versenyzője, George Russell pontszámban egyelőre felülmúlja Lewis Hamiltont, igaz, néhányszor a szerencse mellé szegődött és így tudott 59:36-ra elhúzni a házon belüli párharcban. Az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve szerint viszont már egyértelmű, hogy őrségváltás történt az istállónál.

Hamiltonnak nem indult jól a 2022-es idény Forrás: AFP/Chandan Khanna

„Azt gondolom, végleg átvették az uralmat a Mercedesnél. George Russell lendületben van, Lewis Hamilton próbál a víz felszínén maradni" – írta a Formule1.nl-en vezetett blogján.

„Úgy kellene vezetnie, mint az első két évében. Russell így tesz, az előző futamon felvállalta a döntést, hogy elnyújtja az etapját, hátha bejön a biztonsági autó, és ez kifizetődött. Lewistól elpártolt a szerencse, nincs lendületben, semmi sem kedvez neki."

Villeneuve szerint Hamilton képes lehet visszavágni Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Mark Thompson

Russell a Williamstől érkezett a Mercedeshez, néhány év múlva köré épülhet az istálló. Villeneuve ugyanakkor nem írja le Hamiltont sem.

– jelentette ki. – Viszont úgy látom, a tavaly elvesztett bajnoki cím nehéz teher rajta, egész télen cipelte. Elkeseredett volt, úgy érezte, kirabolták. Max [Verstappen] teljesítményén látható, hogy nem csente el a bajnoki címet, megérdemelten lett bajnok."