Vágólapra másolva!
Zsinórban negyedszerre indul az élről Leclerc, de a hosszú egyenesekben a Red Bull a gyorsabb, márpedig Bakuban ebből kettő is van. A Ferrarinál tudják ezt, és bár örülnek az első rajtkockának, óvatosan nyilatkoztak az Azeri Nagydíj időmérője után.

Nyolcból hat pole, sorozatban pedig már negyedszerre nem tudják legyőzni időmérőn Charles Leclerc-t. Ezúttal ráadásul a végletekig kiélezett küzdelemben tudott egy fantasztikus utolsó kört produkálni a monacói, amit ő sem gondolt volna.

– nyilatkozta az F1TV-nek Leclerc. – Ahhoz, hogy Ausztrália után ismét nyerhessünk, egyrészt jó első kör kell, mint mindig, másrészt pedig fel kell vennünk a versenyt a Red Bull egyenesbeli tempójával."

Leclerc a harmadik helyre jött fel a Ferrari pole-pozíciós örökrangsorában

Hasonló véleményen van a csapat versenyigazgatója, Laurent Mekies is, aki az utolsó körének elején hibázó, addig éllovas Carlos Sainzot is megdicsérte az eddigi teljesítményéért.

„Tudtuk, hogy szoros lesz, ahogy az a Q1-ben, a Q2-ben és a Q3 elején meg is történt. Aztán

– mondta a francia szakember. – A Red Bull várhatóan gyorsabb lesz a futamon, de felkészülünk a magas hőmérsékletre és az esetleges piros zászlós fázisokra is, úgyhogy mindent megteszünk a győzelemért – nagyon szoros verseny lesz."

Sainz sem volt annyira lehangolt, mint azt tőle egy-egy rosszabb menet után megszokhattuk. A spanyol ráadásul a csapat másik két nyilatkozójával ellentétben egyértelműen pozitívan gondol a vasárnapra.

Sainz belerontott az utolsó időmérős körébe, így az élről a negyedik helyre csúszott vissza Forrás: AFP/Ozan Kose

„Nagy kár [az utolsó körért], ugyanakkor

Így sem rossz a rajthelyünk holnapra, úgyhogy küzdeni fogunk, ahogy tudunk – mondta Sainz a Sky Sportsnak. – A futamon is jó esélyünk van a Red Bull-lal szemben akár a győzelemre is, még ha a versenytempójuk egy-két tizeddel erősebbnek is tűnik. Nehéz megjósolni a pénteki szimulációk alapján is, hiszen azok nem tartottak elég sokáig, hogy következtetést lehessen levonni."