Nem léphet be a Forma-1-es paddockba Nico Rosberg

Forma-1, Nico Rosberg, Lewis Hamilton, Mercedes, Brazil Nagydíj 2014, szombat
Mercedes' Nico Rosberg qualified in 1st place at the qualify of the 2014 Brazilian GP of Formula 1 (Photo by Gustavo Basso/NurPhoto) (Photo by NurPhoto/NurPhoto via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nincs beoltva a televíziós szakértőként dolgozó korábbi világbajnok, így nem léphet a paddock területére. Egyszer már megfertőződött a vírussal.

A Forma-1 2016-os világbajnoka, Nico Rosberg a visszavonulása óta a Sky csatorna szakértőjeként jelenik meg időnként a világbajnoki sorozat világában, de egy ideje csak online csatlakozik az elemzésekhez és beszélgetésekhez.

Az F1-Insider.com kiderítette, ennek magyarázata az, hogy nincs beoltva koronavírus ellen, így nem látogathatja a sportág rendezvényeit. Tavaly negatív PCR-teszttel még rendszeresen megtehette, de most már oltási bizonyítvány szükséges hozzá.

Nico Rosberg a Mercedes pilótájaként Forrás: NurPhoto via Getty Images/Gustavo Basso/NurPhoto/Gustavo Basso

„Leküzdöttem egy koronás fertőzést, rengeteg antitest van bennem. Rendszeresen méretem is a szintjét" – mondta Rosberg a portálnak.

Orvosi papírral, megfelelő egészségügyi indokkal felmentést lehet kapni az oltási kötelezettség alól, de Rosberg ezt nem kapta meg. Úgy tűnik, a nehézségek ellenére a Sky a továbbiakban is számít rá.