Így szidalmazta Verstappent a saját apja

Forma-1, Jos Verstappen, Max Verstappen, Szaúd-arábiai Nagydíj 2022, szombat
Red Bull's Dutch driver Max Verstappen (R) and his father Jos arrive before the start of the third practice session ahead of the 2022 Saudi Arabia Formula One Grand Prix at the Jeddah Corniche Circuit on March 26, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Jos Verstappen nem épp a megértő, gyermekét biztató szülő mintája volt, de a Forma-1 címvédője szerint a kemény bírálatok hasznosak voltak. Többször úgy hordta le őt apja, hogy nem autóversenyző válik belőle, hanem kamion- vagy buszsofőr.

Max Verstappen apja, a korábban szintén a Forma-1-ben versenyző Jos nem épp kedves ember hírében áll, és fiát is többször nevelte keménységre. Előfordult, hogy gokartos korában egy rosszul sikerült verseny után kirakta a kocsiból egy benzinkútnál (hogy a néhány perccel később mögöttük érkező édesanyja felvegye), és pedagógiailag sem mindig a megértő, biztató szülő mintája volt.

Jos Verstappen és Max Verstappen Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Erről a Forma-1 címvédője árult egy néhány részletet, de hozzátette, hogy ez a környezet hasznosnak bizonyult a fejlődése szempontjából.

– nyilatkozta a Channel 4-nak. – Az ő szemében sosem dolgoztam elég keményen, mielőtt eljutottam a Forma-1-be, mert hozzá képest nyugodtabban készülök a nagydíjhétvégékre. Nyertem sokszor, de azt mondta, ez nem elég ahhoz, hogy sikeres legyek a Forma-1-ben. Azt hiszem, ez a kritika, zaj nagyon hasznos felkészítést jelentett."

A kettejük közti kapcsolat azóta is jó, olyan törésről nem tudunk, mint ami korábban Lewis Hamilton és édesapja között jelentkezett.