Vágólapra másolva!
Az olimpiai bajnok Gyurta Dániel és Szilágyi Áron, valamint Hanga Ádám is a helyszínen tekinti meg a 15 órakor kezdődő 37. Forma-1-es Magyar Nagydíjat a Hungaroringen.

A sportolók első Forma-1-es emlékeikkel kapcsolatban Michael Schumachert emlegették: a friss kardvívó-világbajnok Szilágyi a pályához közeli egyik kempingben szurkolt régen a versenyzőknek, Gyurta és Hanga pedig a hétszeres világbajnok német versenyző Fernando Alonsóval szembeni csatái alatt kezdte el követni az elitkategória viadalait.

"Én azóta megállás nélkül Alonso-szurkoló vagyok, bár az utóbbi időben a Ferrari és Charles Leclerc áll legközelebb a szívemhez" - mondta Gyurta.

A Real Madridban kosárlabdázó Hanga elmondta, külföldre szerződése után volt pár év, amikor nem tudta követni a Forma-1-et, viszont az elmúlt három-négy idényben azonban "talán már kicsit túlzásba is viszi", ugyanis amikor időmérő edzés vagy futam van, "még a családjának sem szabad hozzászólnia".

A kérdésre, hogy melyik pilóta mögé ülnének be szívesen egy körre, Hanga nagyon határozottan azt válaszolta, hogy köszöni, de egyik mögé sem.

Hanga Ádám (fehérben) a kosárlabdapályán semmitől sem fél, de az F1 azért más kávéház Forrás: NurPhoto via AFP/Oscar Gonzalez/NurPhoto/Oscar Gonzalez

"Én Michelisz Norbival anno mentem itt pár kört, akkor arra gondoltam, hogy ha épített autóban ilyen durva, akkor milyen lehet egy Forma-1-esben, szóval én sem biztos, hogy bevállalnám" - tette hozzá Gyurta.

A háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi - aki a futamon a pole pozícióból induló George Russellnek szurkol majd - jelezte:

mivel tudja, hogy a pilóták milyen jól vezetnek, gyerekkori álmát valóra váltva az egyik Ferrariba szívesen beülne, bár nem biztos, hogy utána jól érezné magát.

A nyári programjukról az egy hónapja Magyarországon tartózkodó Hanga elmondta, a pihenője után kedden csatlakozik az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatotthoz. Gyurta a nyáron a vizes-világbajnokság és a szintén budapesti cselgáncs Grand Prix szervezésében vett részt, augusztustól pedig a jövő évi atlétikai vb-vel foglalkozik. Szilágyi - aki az olimpiák és a vb-k miatt felnőttként először tudott kilátogatni a Magyar Nagydíjra - jelenleg nyári pihenőjét tölti, és majd augusztus végén kezdi meg a felkészülést a következő szezonra.