Megdöbbentő részletet árultak el Verstappenről

Forma-1, Max Verstappen, Emilia Romagna Nagydíj 2022, futam
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen celebrates victory after the Emilia Romagna Formula One Grand Prix at the Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari race track in Imola, Italy, on April 24, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A Red Bull korábbi pilótája, Verstappen előző csapattársa Alexander Albon nyilatkozott arról, hogy a címvédőt milyen nyugodtság jellemzi. A legtehetségesebb pilótának nevezte, aki ellen valaha versenyzett.

Max Verstappenről kevesen gondolhatják, hogy szívbajos, az elmúlt években a téthelyzetekben mutatott teljesítménye kiváló bizonyíték a nyugodtságára. Ehhez újabb adalékkal szolgál előző csapattársa, a jelenleg a Williamsnél versenyző Alexander Albon egyik sztorija, aki a MotorMouth Podcast adásában elárulta, hogy miközben a legtöbb versenyző általában koncentrációjavító gyakorlatokkal készül az időmérőre, a holland gyakran videojátékkal teszi ugyanez.

Max Verstappen, a Forma-1 világbajnoki címvédője Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Nagyon nyugodt, és szinte kívánom, hogy bárcsak én is ilyen lehetnék" – mondta Albon.

„Ő a legtehetségesebb pilóta, aki ellen valaha versenyeztem. Ezt természetesen nehéz megítélni, sok kiválóságot kell összehasonlítani. Azonban ő a vezetésével kommunikál, nem politizál, amikor beszél. A lényegre tör."

Verstappen jó úton jár a második vb-címe felé, a tabellán az előnye 80 pont, azaz több mint három futamgyőzelemnyi Charles Leclerc előtt.