Vágólapra másolva!
Lehet, hogy a szezon végén Sebastian Vettel visszavonul a Forma-1-től, de egy korábbi Ferrari-pilóta arra buzdítja, hogy maradjon közel a motorsporthoz valamilyen formában.  

Alesi azzal a tanáccsal látta el a négyszeres világbajnokot hogy ne távolodjon el teljesen a sporttól. A Magyar Nagydíj előtt jelentette be Vettel, hogy 2022 végén, 15 év csúcskategóriás versenyzés után elhagyja a Forma-1-et. A német helyét Fernando Alonso veszi át az Aston Martinnál. Vettel főleg arra alapozta a döntését, hogy több időt szeretne a családjával tölteni. A Ferrari korábbi pilótája, Alesi azonban úgy véli, hogy Vettelnek még mindig van mit nyújtania a motorsport számára.

Alesi: Vettel még elég fiatal
A 35 éves Vettel a valaha volt legfiatalabb F1-es világbajnok, 2010-ben 23 évesen és 134 naposan szerezte meg első világbajnoki címét. Alesi, aki 2001-ben vonult vissza az F1-ből 37 évesen, úgy gondolja, hogy Vettel az Abu-Dzabi Nagydíj után még versenyezni fog l a motorsport valamelyik kategóriájában.
„Szerintem jókor jelentette be a visszavonulását" - magyarázta Alesi a GiveMeSportnak.

„Négyszeres világbajnok, minden pilóta nagyon tiszteli az F1-ben, és ez nagyon sokat jelent. De elég fiatal még, úgyhogy valószínűleg hamarosan újra versenyautóban láthatjuk, azt hiszem."
Vettelt legutóbb az IndyCar pilótája, Graham Rahal hívta meg, hogy tesztelje a sorozat egyik autóját a Road America-on, miután a német a Miami Nagydíj hétvégéjén dicsérte a pályát. Az, hogy a négyszeres világbajnok fel fog-e tűnni más szériákban, egyelőre nem lehet tudni.

Alesi szerint Alonso még nyerhet világbajnoki címeket
Sebasian Vettel helyét az Alpine-tól távozó Fernando Alonso veszi majd át 2023-tól. Alesi szerint jó döntést hozott a spanyol, hisz Alonso még akkor is képes motivációt találni az F1-ben, ha épp nem egy versenyképes autóban ül.

Alonso rendre azt nyilatkozza, hogy esze ágában sincs visszavonulni a Forma-1-ből Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

„Abszolút" - válaszolta Alesi arra a kérdésre, hogy Alonso nyerhet-e még egy bajnoki címet a 2005-ben és 2006-ban szerzett két címhez.

- elmélkedett a Ferrari egykori pilótája.
Forrás