Domenicali reméli, hogy Vettel a sportág közelében marad

Forma-1, USA Nagydíj, Stefano Domenicali
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 21: Stefano Domenicali, CEO of the Formula One Group, looks on in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 21, 2021 in Austin, Texas. Chris Graythen/Getty Images/AFP (Photo by Chris Graythen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A jelenleg 35 éves versenyző nem sokkal 20. születésnapja előtt, a 2007-es USA Nagydíjon mutatkozott be a Forma-1-ben. Négy világbajnoki címet szerzett, és meghatározó figurájává vált a mezőnynek. 15 év versenyzés után, a Hungarringen jelentette be, hogy visszavonul a sportágtól, amelyre több pilóta is érzelmesen reagált. Most a Forma-1 elnöke is kifejezte, hogy szeretné, ha Vettel nem kerülne túl távol a száguldó cirkusztól. 

A Forma-1-es világbajnoki sorozatot irányító Stefano Domenicali reméli, hogy az év végén visszavonuló Sebastian Vettel a sportág és a versenysorozat közelében marad.

A négyszeres vb-győztes német pilóta múlt csütörtökön, a Hungaroringen jelentette be, hogy befejezi a pályafutását,

amint a mostani idény végén lejár a szerződése az Aston Martinnál.

Domenicali a Sport Bild című német lapnak adott szerdai interjúban úgy fogalmazott, Vettel "más szerepkörben" akár folytathatja is F1-es szerepvállalását.

- jelentette ki Domenicali.

Sebastian Vettel és Stefano Domenicali a 2013-as Szingapúri Nagydíjon Forrás: DPPI via AFP/Frederic Le Floc H

A 35 éves Vettel visszavonulásának bejelentésekor azt mondta, több időt akar tölteni a családjával, valamint társadalmi és környezetvédelmi szerepköreit kívánja elsősorban megerősíteni. A német versenyző úgy nyilatkozott, nem szeretne a sportágon belül maradni, és kizárta, hogy televíziós szakkommentátorként dolgozzon.

Forrás: MTI