Vágólapra másolva!
Minden igyekezete ellenére sem tudott előrébb végezni az ausztrál a 17. helynél a zandvoorti futamon. Azt mondta, azt hitte, "rosszabb már nem lehet" a szezonja, a Holland Nagydíj azonban minden várakozását alulmúlta. 

Ricciardo minden szempontból alulmaradt Lando Norrisszal szemben a McLarennél eltöltött kétéves közös munkájuk során - a korábbi Renault-pilóta képtelen volt alkalmazkodni a wokingiak által tervezett autó vezetéséhez.

A 2021-es monzai győzelmétől eltekintve Ricciardo nem szerzett több dobogót a McLarennek - és 19 pontja van 15 verseny után 2022-ben, szemben Norris imolai dobogójával és 82 pontjával.

Helyére 2023-ban Oscar Piastri érkezik - a McLaren a 21 éves F2-es bajnokot az Alpine-tól csábította el. Annak ellenére, hogy pénteken erősen kezdte a zandvoorti versenyhétvégét, Ricciardo a Q1-ben kiesett, és ott végzett, ahonnan indult, a 17. helyen. A futam után az ausztrál eismerte, hogy rosszabbul alakultak a dolgok, mint gondolta.

Ricciardo az idei szezonban mindössze négyszer szerzett pontot, és kemény harc elé néz, hogy biztosítsa a 2023-as F1-es versenyzői ülését. Az Alpine/Renault-hoz való visszatérés valószínűtlennek tűnik, mivel ők Pierre Gaslyt választották Fernando Alonso helyettesítésére, így

az AlphaTauri, a Williams, a Haas vagy akár az F1-ből való kiesés az egyetlen valós lehetősége.

"És ez az, ahol az egészet furcsának érzem. Tudom, hogy a kvalifikáció az utolsó kanyarban kicsúszott a kezeink közül, de úgy éreztem, hogy az első edzés után sokkal jobb autóval és dokkal jobb helyen álltunk. Szóval igen, kemény ezt átélni. Biztosan nem volt egy jó hétvége."

Ricciardo, aki Zandvoortban tiszta vizet öntött a pohárba Piastrival és menedzserével, Mark Webberrel, arról is beszélt, hogyan dolgozta fel a McLarentől való távozásának bejelentését, és kitért jelenlegi helyzetére is.

- nyilatkozta hosszan Daniel Ricciardo.
Forrás