A Red Bull felemelkedését másolja az Aston Martin?

Forma-1, Red Bull, Aston Martin
Red Bull Racing's Mexican driver Sergio Perez (front) and Aston Martin's Canadian driver Lance Stroll steer during the Emilia Romagna Formula One Grand Prix at the Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari race track in Imola, Italy, on April 24, 2022. (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Red Bulltól szerződtetett új technikai igazgató, Dan Fallows a személyes élményei alapján úgy érzi, hasonló folyamatok zajlanak most az Aston Martinnál, mint jópár éve előző csapatánál.

Az Aston Martin technikai igazgatója az idei évtől a Red Bullt hosszú ideig sikeresen szolgáló Dan Fallows, aki elsősorban az aerodinamikában jártas. Az Aston Martin hatalmas beruházásokba kezdett azért, hogy az üldözőboly hátsó részéből idővel a mezőny elejére lépjen, Fernando Alonsót is meg tudták győzni a terveikkel.

Fallows interjút adott új csapata honlapjának, amelyben izgalommal beszélt a rá váró kihívásról. „A Red Bullnál az volt az egyik legizgalmasabb, ahogy a jaguaros korszak után tovább fejlődtünk. Egy kis, szűk költségvetésű csapat hirtelen sok pénzhez, több erőforráshoz jutott – nyilatkozta. – Hihetetlenül érdekes volt a részese lenni annak, ahogy nőttünk, sikereket értünk el, és még az is, ahogy hibáztunk és tanultunk belőle."

A Red Bull és az Aston Martin autója a pályán Forrás: AFP/Miguel Medina

Dicsérte a stáb kreatív és tehetséges tagjait, és kiemelte, hogy egyelőre nagyon jó a szervezetttség.
„Eddig fantasztikus utazásban volt részem, pedig csak néhány hónapja vagyok itt. Mindenki támogatja egymást, holott amikor egy csapat nagyon rövid idő alatt jelentősen bővül, zavarossá válhat a helyzet és hiányozhat a megfelelő kommunikáció a részlegek között. Itt azonban nagyon egyszerű és tiszta a kommunikáció, el kell intéznünk, hogy így maradjon" – közölte Fallows.

„Azért vállaltam el a feladatot, mert úgy éreztem, másképp is mehetnének a dolgok. Nem úgy akarom intézni őket, ahogy a Red Bull, a Mercedes vagy a Ferrari teszi. Jobbat akarok alkotni, az Aston Martin-féle utat."