Eldőlt, hogy autóba ül-e a hétvégén a lélegeztetőgépre került F1-es pilóta

Forma-1, Alexander Albon, Belga Nagydíj 2022, futam
Alexander Albon of Thailand driving the (23) Williams FW44 Mercedes talk to the press after the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps In Spa - Belgium on 27 August 2022. (Photo by Jonathan Raa/NurPhoto) (Photo by Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A vakbélműtéten átesett, majd lélegeztetőgépre került Alexander Albon visszatér a pályára a Szingapúri Nagydíj hétvégéjén. A thai pilóta megosztott néhány részletet különleges felkészüléséből.

Miután az Olasz Nagydíjat kihagyni kényszerült, Alexander Albon és a Williams is azt kommunikálta a világ felé, hogy a cél a szingapúri visszatérés. Bár eleinte az érintettek is bizonytalanok voltak, most kiderült, hogy a thai versenyző sikerrel járt, hiszen autóba ülhet a következő nagydíjhétvégén.

Albon visszatér a pályára Szingapúrban Forrás: NurPhoto via AFP/Jonathan Raa/NurPhoto/Jonathan Raa

Mindezt a csapat egy szűkszavú közleményben tudatta a nyilvánossággal. A szövegben kifejezetten a pénteki napot említik, ez alapján könnyen lehet, hogy nem teljesen biztosak benne, hogy Albon kibírja az F1-es mércével is kifejezetten megterhelő hétvégét.

Ez esetben a Monzában őt helyettesítő Nyck de Vries ismét készen áll a beugrásra.

Mint ismert, Albont az Olasz Nagydíj szombati napján kórházba szállították, ahol vakbélgyulladással megműtötték. A beavatkozás sikeresnek bizonyult, ám utólag kiderült, hogy egy ismert, de ritka komplikáció lépett fel, aminek következtében egy időre lélegeztetőgépre került. Szerencsére másnap már elmúlt a veszély, és nem sokkal később haza is engedték.

Mindenkinek szeretném megköszönni az Olasz Nagydíj alatt küldött üzeneteket és a támogatást – jelentette ki a 26 éves pilóta. – A Szingapúrra történő felkészülésem egy kicsit más volt, mint általában, de jól érzem magam, és

mindent megtettem, hogy készen álljak a versenynaptár fizikálisan egyik legmegterhelőbb futamára.”

A helyszín szempontjából Albonnak pechje van, abban a tekintetben viszont kifejezetten szerencsés, hogy az Olasz Nagydíj után a mezőny háromhetes pihenőre vonult. Persze így is rendkívül kemény napokon van túl, amibe némi betekintést engedett egy, a közösségi médiás felületeire feltöltött videó formájában.

Albonnak különleges felkészülést kellett teljesítenie

„Nem becsülöm alá, hogy mekkora kihívás lesz ez, de már alig várom, hogy pénteken pályára gurulhassak és vezethessek – folytatta. – Ez egy nagyszerű utcai pálya, és ez a Thaiföldhöz legközelebbi verseny, úgyhogy nagyon izgatott vagyok, hogy itt lehetek, és láthatom a szurkolókat, akik eljöttek.”