Vágólapra másolva!
Max Verstappen azt mondja, nem tudja összehasonlítani a 2022-es F1-es bajnoki címét a 2022-es bajnoki címével - amelyeket teljesen más körülmények között szerzett.

Verstappen a Japán Nagydíjon szerezte meg a második világbajnoki címét, miután egy szabálytalanság miatt teljes pontszámot kapott a 28 körös, esővel tarkított versenyen. Eközben a szezonban a legnagyobb riválisát, Charles Leclerc-t még egy késői időbüntetés is súlytotta.
Ez azt jelentette, hogy 113 pontos előnnyel távozott Suzukából, viszont a szezon hátralévő futamain már csak 112 pont maradt megszerezhető, tehát a holland hivatalosan is ünnepelhette a második világbajnoki címét.

A 18 futamból 12 győzelemmel Verstappen uralta a 2022-es szezont,

de a 25 éves versenyző úgy véli, ezt a címet nem lehet összehasonlítani azzal, amelyet a 2021-es szezon utolsó körében, Abu-Dzabiban ragadott ki Lewis Hamilton markából.

- magyarázta Verstappen a médiának, miután megszerezte azt a második bajnoki címet.

"Úgy értem, már tavaly is nagyon különleges volt számomra, hogy megnyerhettem az egyéni vb-címet, de az idei év már csak azért is különlegesebb volt, mert az autók nagyon sokat változtak az elmúlt évekhez képest.

Azt hiszem, hogy tényleg jól dolgoztunk csapatként, alig hibáztunk, de a két évet egyszerűen képtelenség összehasonlítani, hiszen annyi minden máshogy alakult."

A teljesítményszintek mindig változnak
Verstappen azt a felvetést is visszautasította, hogy 2022-ben jobban vezetett volna, szerinte az erős teljesítménye része volt annak a folyamatnak, hogy mindig próbáljon fejlődni és jobbá válni.

- magyarázta.

"Megpróbálsz teljesebb versenyző lenni, de nem vagy robot, hibázol. Mindenki hibázik. Minden arról szól, hogy megpróbáljuk ezt minimalizálni, és bizonyos helyzetekben a legkevesebb kockázatot vállalni. Néha ez egy kicsit jobban működik, mint máskor. De összességében úgy gondolom, hogy az egész szezonban nagyon jól teljesítettünk csapatszinten" - fűzte hozzá az immáron kétszeres holland világbajnok.
Forrás