Vágólapra másolva!
A háromszoros interlagosi futamgyőztes az ország fővárosában, Brazíliában tartott ünnepségen kapta meg a tiszteletbeli státuszt. Az ötletre Hamilton 2021-es győzelmét követően André Figueiredo kongresszusi képviselő tett javaslatot, amit hivatalosan az év elején fogadtak el.

Hamilton kötődése Brazíliához azzal kezdődött, hogy gyermekkori hősét, Ayrton Sennát látta megnyerni a hazai futamát 1991-ben és 1993-ban. További emlékeket szerzett az interlagosi versenypályán azzal, hogy 2008-ban egy drámai szezonzárón megszerezte hét bajnoki címe közül az elsőt. A legelső győzelmére Brazíliában 2016-ig kellett várnia, amit 2018-ban és 2021-ben is sikerült megismételnie.

A kék öltönyben pompázó Hamilton a 2022-es Brazil Nagydíj előtt tartott ünnepségen vette át a kitüntetést.

- mondta Hamilton a ceremónián.
"Annyi csodálatos emlékem van Brazíliáról. Különösen a 2021-es futam. A tudat, hogy ti végig szurkolni fogtok nekem a versenyhétévégn, egész életem egyik legkülönlegesebb pillanata volt.

Szeretném ezt a megtiszteltetést Ayrton Sennának, a családjának, a barátainak és a rajongóinak ajánlani.Ötéves koromban láttam először Ayrtont versenyezni, és ez volt az a pillanat, amikor tudtam, hogy én is világbajnok akarok lenni, akárcsak ő."

Forrás