Vágólapra másolva!
Nico Rosberg figyelmeztette George Russellt, hogy a legnagyobb kihívás még előtte áll, vagyis egy szoros, győzelmekért folyó küzdelemben is le kell még győznie csapattársát, Lewis Hamiltont.

A 24 éves brit pilóta idén olyan eredményt ért el, amit korábban csak két másik versenyző, vagyis csapaton belül több pontot szerzett, mint a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton. Korábban ez csak honfitársának, Jenson Buttonnak és Nico Rosbergnek sikerült. Utóbbi nemcsak legyőzte a brit klasszist a házon belüli küzdelemben, hanem a bajnoki címet is elhódította összecsapásuk végén. Rosberg ezt követően azonnal visszavonult, de azóta is figyelemmel kíséri a Forma-1 történéseit, sőt szakértőként gyakran véleményezi is azokat a különböző televíziós csatornákon.

A nemrég befejeződött idény után Rosberg a Mercedes fiatal versenyzőjének szezonjáról azt mondt, a meggyőzően kezdő Russellre még egy nagyon kemény kihívás vár: olyan küzdelemben is le kell győznie Hamiltont, melynek tétje rendre a futamgyőzelem, és esetleg a bajnoki cím. Ebben az esetben ugyanis Hamilton erősebb ellenfél lehet, mint idén volt, amikor a Mercedes csak egyszer nyert.

George Russell idén több pontot gyűjtött, mint a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton Forrás: AFP/Nelson Almeida

"Más lett volna a helyzet, ha a Mercedes az év elejétől kezdve versenyképes lett volna.

– mondta a korábbi német versenyző.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!