Nem tart az F1 attól, hogy a több helyi futam mérsékli az amerikaiak érdeklődését

Forma-1, USA Nagydíj, Nyikita Mazepin, Haas
CIRCUIT OF THE AMERICAS, UNITED STATES OF AMERICA - OCTOBER 24: Nikita Mazepin, Haas VF-21 during the United States GP at Circuit of the Americas on Sunday October 24, 2021 in Austin, United States of America. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)
Vágólapra másolva!
Az eltérő célközönségekből adódóan Domenicali szerint nem kell aggódni azon, hogy negatív hatást okozna a helyiek érdeklődésében az a tény, hogy a következő szezontól három versenyt rendeznek az Egyesült Államokban

Míg az elmúlt évtizedekben több évben egyetlen futamot sem rendeztek az Egyesült Államokban, idén már kettőt, jövőre hármat fognak Miami és Las Vegas révén, melyek az austini USA Nagydíj mellé érkeznek. Bár ez nem újdonság, hiszen 1982-ben már megtörtént, hogy az F1 háromszor látogatott el a világgazdaság egyik központi országába, most talán jobban meghódítja az amerikai szurkolókat és az amerikai piacot.

Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója nem gondolja, hogy visszafelé sülne el és csökkentené a helyiek érdeklődését az, hogy túl sokat kínálnak a jóból. „Nem lesz hígulás, mert mindenki számára új értékeket adunk. Különböző célcsoportokra koncentrálunk demográfiailag és földrajzilag" – idézte Domenicalit az Autosport.

Az USA Nagydíj helyszíne, Austin Forrás: Zak Mauger / LAT Images/Motorsport Images

„A pilóták képesek lehetnek a szociális médián keresztül reklámozni a sportunkat, és azt gondolom, általuk jó kapcsolatot alakítunk ki [az amerikai szurkolókkal] a fejlesztéshez."

Az F1 növekvő amerikai népszerűségét mutatja, hogy tavaly teltházas volt az USA Nagydíj, az idei szezonnyitó pedig rekord nézettséget eredményezett az ESPN-en.