Bemutatta idei autóját a Red Bull és egy hatalmas bejelentést is tett

Red Bull Racing, 2023-as autó
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es csapatok közül a Haas után másodikként a Red Bull is bemutatta a 2023-as autóját, és egy fontos bejelentést is tett a jövőre nézve, miszerint a Ford partnere lesz a 2026-os szezontól kezdődően.

Kedden délután elsőként a Haas mutatta be a 2023-as versenyautóját, pénteken pedig a Red Bull csapata is bemutatót tartott New Yorkban, így lehullott a lepel az RB19-ről. Az energiaitalosok egy hatalmas bejelentésre is készültek az eseményen, de ez korábban már kiszivárgott, és mint kiderült, igaznak is bizonyult.

Megerősítést nyert tehát, hogy a Red Bull a Forma-1-be visszatérő Ford partnere lesz a 2026-os szezontól kezdődően.

Az amerikai márka az 1960-as évektől kezdve 2004-ig meghatározó szerepet töltött be a Forma-1-ben, 10 konstruktőri és 13 versenyzői vb-győzelmet gyűjtött, amivel a sorozat harmadik legsikeresebb motorgyártója.

Az istálló a korábbi évekkel ellentétben - tavaly Milton Keynesben bemutatózott, azelőtt olyan is volt, hogy csak pár fotó formájában leplezte le új autóját - ezúttal nagyszabású rendezvényt szervezett az esemény köré. Max Verstappen, Sergio Perez, Daniel Ricciardo és Christian Horner egészen New Yorkig utaztak: a főszponzor, az Oracle kedvéért mentek az Egyesült Államokba, a technológiai cég hazájába.

A New York-i eseményt helyszíni közönség előtt tartották, a közvetítést pedig csak a Red Bull Racing YouTube-csatornáján negyedmillió rajongó követte. Horner kihirdetett egy versenyt is a bemutató során: az USA-ban tartott három versenyen, Miamiban, Austinban és Las Vegasban a rajongók tervezhetik meg az RB19 festését.

Ezt követően történt meg a leleplezés, amely kisebb csalódást okozott. A címvédő istálló tavaly is csak a festését leplezte le a Formula-1 által bemutatott autón, és idén sem mutattak túl sokat az új idényre tervezett megoldásaikból. Ami a festést illeti, a rajongók nem számítottak arra, hogy az RB19-es színei jelentősebben eltérnének a szokásostól, és végül valóban így lett - az új autó külsőre nagyon hasonlít elődjeire.

auto-prix Horizontal
auto-prix Horizontal
auto-prix Horizontal
auto-prix Horizontal
auto-prix Horizontal
auto-prix Horizontal
auto-prix Horizontal
auto-prix Horizontal
auto-prix Horizontal

A versenyzők személyét illetően a Red Bull idén sem változtatott.

A kétszeres világbajnok, címvédő Max Verstappen csapattársa 2023-ban is Sergio Pérez lesz

- Daniel Ricciardo tartalékpilótaként tért vissza az istállóhoz. A cél az új szezonra vonatkozóan most sem lesz más, mint az egyéni és a konstruktőri vb-trófea elhódítása.

A Forma-1 idei, 23 futamból álló idénye március első hétvégéjén kezdődik Bahreinben.

Forrás