Kiderült, ki lett volna a beteg Verstappen helyett a Red Bull pilótája

Horizontal
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen (L) stands in their garages after being knocked out during the qualifying session of the Saudi Arabia Formula One Grand Prix at the Jeddah Corniche Circuit in Jeddah on March 18, 2023. (Photo by Luca Bruno / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Mint ismert, a holland világbajnok Max Verstappen múlt hétvégén gyomorrontás miatt késve érkezett meg Dzsiddába a Szaúd-Arábiai Nagydíjra. Bár a holland elég fitt volt ahhoz, hogy versenyezzen, de vajon mi lett volna a helyzet a Red Bullnál abban az esetben, ha Verstappennek ki kellett volna hagynia a futamot?

Bár Daniel Ricciardo 2023-ra tartalékversenyzőként írt alá a Red Bullhoz, az ausztrál nem volt ott a csapattal a szezon első két nagydíján.

Christian Horner csapatfőnök korábban úgy nyilatkozott, hogy Ricciardo néhány futamon ott lesz új szerepkörében -, de felveti a kérdést, hogy ki ugrott volna be Max Verstappen vagy Sergio Perez kiesése esetén.

Verstappennek kemény hete volt Forrás: AFP/Luca Bruno

Verstappen gyomorrontás miatt késve érkezett meg Dzsiddába, de végül vállalni tudta a versenyzés, és a 15. rajtrácsról a második helyre vezette be a Red Bullt és az övé lett a leggyorsabb kör is.

A Szaúd-arábiai Nagydíj után a RacingNews365.com megkérdezte Christian Hornert a Red Bull tartalékversenyzői helyzetéről, ő pedig elmondta, hogy a junior pilóta, Liam Lawson lett volna a beugró.

De tudtuk, hogy Max jól van, csak pihentetni akartuk a hétvégére, mert elég kemény hete volt" – mondta a Red Bull csapatfőnöke.

Az új-zélandi Lawson jelenleg a Super Formulában versenyez, miután a 2022-es szezonban harmadik lett Formula-2-es bajnokságban. Tavaly részt vett a Forma-1-es szabadedzéseken is a Red Bull és az AlphaTauri színeiben.