Vágólapra másolva!
A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Osztrák Nagydíj időmérő edzését pénteken, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az első helyről. A holland pilóta mellett az első sor második versenyzője, Charles Leclerc beszélt az időmérőről. 

"Nagyon nehéz volt a pályahatárok miatt. Nem szándékosan hagyjuk el a pályát, ilyen tempónál és kanyarok mellett nagyon nehéz megítélni, hol vannak a határok. Sokak idejét elvették, az enyémet is.

Túlélésre kell játszani, ezzel elveszik ennek a sportnak az örömét. Örülök a pole pozíziónak, de hosszú még a hétvége.

Mindig nagyon nehéz itt versenyezni, az autók is nehezek, nehéz eltalálni a keskeny vonalat. Örülök a mi eredménynek, holnap más np jön, de az autó gyors és most ez a legfontosabb" - mondta a red Bull versenyzője, Max Verstappen az időmérő után.

Max Verstappen a pole ellenére is dühös volt Forrás: AFP/Vladimir Simicek

"Jó érzés, hogy ott vagyok az első sorban. Az utóbi futamok egyre jobban sikerültek. Sikerült mindent megvalósítanom, amit elterveztem. Nem hittem volna, hogy ilyen közel leszünk a Red Bullhoz. Köszönöm mindenkinek a munkát, még akkor is, ha ez még csak egy időmérő volt, de lenyűgöző munkát végeztek a csapatnál. Meg kell mutatnunk, hogy a versenyen is képesek vagyunk jól szerepelni. Jól éreztem magam az autóban, a mezőny nagyon szoros, de

- mondta a Ferrari pilótája Charles Leclerc.

Az osztrák hétvégén szombaton 16.30-tól sprintfutamot rendeznek, míg a nagydíj vasárnap 15 órakor kezdődik.