Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Magyar Nagydíj utáni pódiumceremónián a második Lando Norris eltörte a győztes Max Verstappen értékes Herendi trófeáját. A McLaren brit pilótája most bocsánatot kért Verstappentől és a magyar szurkolóktól is, amiért nem tisztelte eléggé a Herendi trófeát, ami a magyar kultúra része.

A futam utáni ünneplés során a McLarennel második Lando Norris úgy nyitotta ki a pezsgőjét, hogy a dobogóhoz vágta az üvegét, de éppen oda, ahol Max Verstappen Herendi trófeája volt. Az ütéstől megrázkódott a dobogó, az értékes serleg pedig lepottyant és össze is tört.

Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra elnöke később elmondta, hogy újragyártják a holland pilóta számára a trófeát.

Sokan a fejükhöz kaptak a trófeabaleset láttán, mivel hosszú időt vesz igénybe, mire elkészítenek egy ilyen lenyűgöző műalkotást, a fiatal pilóták azonban inkább viccnek fogták fel a sajnálatos eseményeket.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint Verstappennek értékelnie kell a jelenleg készülő másodpéldányt és a mondandója azt sugallta, hogy nagyobb tisztelettel kellett volna kezelniük a fiatal pilótáknak a serlegeiket.

„Szeretnék bocsánatot kérni ezért"

- idézi a RacingNews365 Lando Norrist, akihez úgy tűnik, hogy eljutottak Helmut Marko szavai. "Nyilván nem állt szándékomban ilyet tenni, és

Soha nem állt szándékomban ilyet tenni, és bocsánatot kértem Maxtól, amiért viccelődtem vele, amit talán nem kellett volna" - folytatta a brit pilóta.

Lando Norris elnézést kért Verstappentől és a magyaroktól Forrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato

"Tudom, hogy ha az én trófeám lenne, bosszús lennék, úgyhogy bocsánatot kérek érte.

- mondta Lando Norris, aki arra a kérdésre, hogy a jövőben más módját választja-e az ünneplésre, határozott nemmel felelt.

"Nincs okom rá, hogy miért kellene?

Csak egy kicsit óvatosabb leszek. Majd félreteszem a trófeákat, aztán folytatjuk" - tette hozzá a brit pilóta, aki a sorozatban másodszor végzett a második helyen Verstappen mögött.