Itt a nagy bejelentés: hatalmas lépést tett az Audi a Forma-1 felé

Forma-1, Audi
2022-08-26 10:15:09 SPA - A show model Audi Formula 1 car after announcing its participation in F1 in the run-up to the 1st practice session ahead of the F1 Grand Prix of Belgium at the Circuit de Spa-Francorchamps on August 26, 2022 in SPA, Belgium. ANP SEM VAN DER WAL netherlands out - belgium out (Photo by ANP MAG / ANP via AFP)
Vágólapra másolva!
Megszünteti gyári támogatását más motorsport-tevékenységeiben - például a DTM-ben, a Dakarban és a GT-osztályokban -, hogy teljes gőzzel a Forma-1-be való belépésre készüljön az Audi.

Az Audi igazgatósága meghozta a döntést a gyári támogatás felfüggesztéséről és az érintett csapatokat, pilótákat és partnereket már tájékoztatták róla - árulta el Rolf Michl, az Audi Sport ügyvezető igazgatója.

Masszív toborzásba is kezdtek azóta, hogy bejelentették volna a Sauber döntő többségének megvásárlását. Többek között érkezett James Key, aki korábban a McLaren műszaki igazgatója volt és Neel Jani, aki szimulátoros pilótaként segíti majd a munkájukat - írja a Motorsport.

Mindent megtesz az F1 érdekében az Audi Forrás: AFP

„Ez egy egyértelmű döntés, amelynek középpontjában az van, hogy 2026-ban beszállunk a Forma-1-be, így a magunk részéről nem leszünk képesek más csapatokat finanszírozni 2024-től kezdve. Ez különösen igaz az alkatrészcsomagokra és az Audi Sport pilótáira. Azt biztosítani tudjuk, hogy a jelenleg már kiadott járművek minden tekintetben járóképesek maradjanak. Ezt a stratégiai elköteleződést azonban 2024-re már nem hosszabbitottuk meg. Nehéz szívvel fogadtuk el az Audi igazgatóságának döntését."