Legendás honfitársa szerint Lewis Hamilton soha többé nem fog több világbajnoki címet nyerni

Lewis Hamilton, Olasz Nagydíj 2023
Mercedes' British driver Lewis Hamilton attends a press conference at the Monza Circuit ahead of the Italy's Formula One Grand Prix, in Monza northern Italy, on August 31, 2023. The 2023 Italy's Grand Prix will take place on September 3, 2023. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
A háromszoros Forma–1-es világbajnok Sir Jackie Stewart szerint a Mercedesszel 2025-ig szerződést hosszabbító Lewis Hamilton nem fogja megszerezni a nyolcadik vb-elsőségét.

Ugyan Hamilton az Ezüstnyilak csütörtöki bejelentése alapján még legalább két évig tagja lesz az F1 mezőnyének, Stewart nem tartja elég motiváltnak ahhoz, hogy sikerrel vívjon meg egy nyolcadik csatát a világbajnoki címért. Hamilton ezt a történelmi sikert 2021-ben már majdnem megszerezte, azóta viszont a Mercedes visszaesése és a Red Bull előretörése miatt erre nem volt reménye, és Stewart szerint ez már nem is fog változni.

Sir Jackie Stewart szerint Michael Schumacher után Lewis Hamilton is 7 vb-címmel fogja zárni az F1-es karrierjét Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Egy olyan Mercedest vezetett az előző évtizedben, amelynek nem voltak ellenfelei, pontosabban az egyetlen igazi ellenfele a csapattársa volt. 2016-ot leszámítva viszont meg is nyerte ezeket a csatákat, és

– nyilatkozta a sport1.de-nek a 84 éves exvilágbajnok, aki a sikeréhséget hiányolja honfitársából. –

Forrás