Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Belga Nagydíj vasárnapi futamán Max Verstappen óriási fölénnyel, 22 másodperces előnnyel nyert csapattársa, Sergio Pérez előtt. A mexikói pilóta szerint ez a különbség nem reális kettejük között.

Pérez a második, míg Verstappen csak a hatodik rajtkockából indulhatott a Belga Nagydíj vasárnapi futamán. A mexikói pilóta hamar megelőzte a pole pozícióból rajtoló Charles Leclerc-t, de a holland remekül zárkózott fel és a 17. körben le is hagyta csapattársát, akit végül 22 másodperces előnnyel győzött le.

Spában tehát nem adott esélyt Verstappen Péreznek, aki azzal magyarázta a történteket, hogy az esőben csak szenvedett a közepes gumiján, és a 11-es kanyarban majdnem kicsúszott.

Pérez szerint nem reális a Belga Nagydíjon látott különbség közte és Verstappen között Forrás: AFP/Miguel Medina

Egy kicsit túlságosan agresszívek voltunk az autó beállításaival, mert nem volt semennyi gyakorlási lehetőségünk. Emiatt csak biztonságban haza akartuk hozni az autót" - mondta Pérez, utalva arra, hogy a 22 másodperces különbség nem tükrözte a valós tempóját, bár elismerte, hogy Verstappen többre képes a Red Bullal, mint ő.

idézte az m4sport.hu a mexikói szavait, akinek az a célja, hogy az idei szezonban mindig dobogós legyen, illetve a hátralévő 10 versenyen komoly kihívója akar lenni Verstappennek.