Vágólapra másolva!
A Mercedes brit pilótájának, George Russellnek az utóbbi versenyeken mutatott teljesítményét hatalmas csalódásnak tartja a holland autóversenyző, az F1-es szakértőként is dolgozó Tom Coronel.

Russell a Belga Nagydíj után azt mondta, hogy a monacói verseny óta mutatott gyenge formája - hét futamon csupán egyszer végzett csapattársa, Lewis Hamilton előtt - a fejlesztési csomaggal van összefüggésben. Az előző idényben remeklő 25 éves brit a saját bevallása szerint egyelőre nem találja az önbizalmát a módosított versenyautóban.

Egyértelműen megvan a trend azzal az iránnyal, amit a fejlesztési csomag érkezése óta vettünk. Nem feltétlenül a fejlesztés miatt, egyszerűen a trend miatt" - nyilatkozta Russell, akinek a szavai egyáltalán nem győzték meg a WTCC- és WTCR-futamgyőztes autóversenyzőt, a Hollandiában F1-es szakértőként tevékenykedő Tom Coronelt.

George Russell teljesítménye az utóbbi versenyeken visszaesett Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Néha vannak olyan pillanatok, hogy egyszerűen hiányzik az érzet, de ez nem arról szól, hogy egy fejlesztés működik az egyik versenyzőnek és nem működik a másiknak. Ez lehetetlen, csak a forró kását kerülgeted" - írta meg a formula.hu, miként kritizálta Russellt a holland autóversenyző, hozzátéve, hogy nem szabadna ekkora különbségnek lennie a Mercedes két pilótája között.

"A tapadás az tapadás, én mindig furcsállom, amikor egyes versenyzők azt mondják, alulkormányzott vagy túlkormányzott autót akarnak. Ha a másik versenyző képes rá, akkor neked is képesnek kell lenned, hiszen az autó mindig egy autó marad, a tapadás pedig tapadás. Csak te és a mérnököd választhattatok olyan beállítást vagy irányt, ami jónak tűnik.

A megérzésem szerint ez történhetett Russell-lel. Nem lehet, hogy egyszer csak ennyit veszítesz, nem lehetsz ennyivel lassabb hirtelen. Ilyen nincs" -

zárta a gondolatait Coronel.