Lewis Hamilton összeveszett a főnökével

Forma-1, Japán Nagydíj 2023, Lewis Hamilton
Mercedes' British driver Lewis Hamilton attends a press conference ahead of the Formula One Japanese Grand Prix at the Suzuka circuit, Mie prefecture on September 21, 2023. (Photo by Kazuhiro NOGI / AFP)
Vágólapra másolva!
A Mercedes Forma–1-es csapatának főnöke, Toto Wolff a szezon végén egy az egyben elfelejtené az idén használt autót, ám Lewis Hamilton egyáltalán nem ért egyet ezzel.

Wolff a Szingapúri Nagydíjat követően mondta azt a kiszámíthatatlannak nevezett W14-esről, hogy ugyan nagyon gyors, de a jövő évi autó építésénél nem használnának fel belőle semmit, így lényegében teljes egészében ki lehet majd dobni a kukába a szezon végén.

Azt hiszem, eléggé biztató jeleket kapunk a szélcsatornából egy kiegyensúlyozott, összeszedettebb autóról – mondta Wolff a Motorsportnak a jövőre használt W15-ről. – A kérdéseinkre tehát megvannak a válaszaink, és már várjuk, hogy lássuk az eredményeket a bíztatóbb perspektívával."

Az idén használt W14-es későbbi felhasználásáról más véleménnyel van Wolff és Hamilton Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Noha az idei autót Lewis Hamilton is több alkalommal szidta, a brit pilóta mégsem ért egyet abban a főnökével, hogy semmi nem hasznosítható belőle, pláne, mert még túl korai lenne elbízni magukat a 2024-es autót látva.

Ezek az autók még akkor is remekművek, ha éppen nem a világ leggyorsabbjai. Kétezer ember dolgozott keményen, hogy megépítse, és továbbra is része marad a történelmünknek és a tanulási görbénknek. Lesznek olyanok, amin megpróbálunk változtatni, de megpróbálunk ragaszkodni néhány pozitívumhoz, mert azok is mindig vannak – nyilatkozta Hamilton a Japán Nagydíj előtt. –

Az elmúlt két évben rengeteget tanultunk, de ha még jövőre sem találjuk meg a megfelelő autót, akkor is nyilvánvalóan tovább fogunk dolgozni. De remélem, hogy megtaláljuk."