Vágólapra másolva!
A Szingapúri Nagydíjon megszakadt a Red Bull nagy sorozata, és a szezonban először nem tudta megszerezni az első helyet. A Ferrari pilótája, Carlos Sainz győzelmével véget ért futam után a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint Max Verstappenék veresége egy felüdüléssel ért fel.

A 2023-as szezon eddig a Red Bull dominanciájáról szólt, a Szingapúri Nagydíj előtti összes futamot az osztrákok nyerték meg: 12-szer Max Verstappen, 2-szer Sergio Pérez végzett az élen. Az idény 15. futamán azonban nem ment a Red Bullnak, a versenyzőik a dobogóra sem tudtak felérni. A futam a Ferraris Carlos Sainz győzelmével ért véget, a második helyen a McLaren pilótája, Lando Norris, a harmadik helyen pedig a Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton ért célba.

Toto Wolff szerint nagy felfrissülést jelent mindenkinek ez a végeredmény, bár abban azért nem reménykedik, hogy a Red Bull teljesítménye visszaesik a jövőben.

Toto Wolff szerint felfrissülést jelent az F1-nek a Red Bull veresége Forrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato

"Nem szabad elfelejtenünk, hogy ez a pálya egyfajta kivételt képez, hiszen a domináns éveinkben nekünk is voltak itt nehézségeink. Kétségem sincs afelől, hogy a hagyományos helyszíneken megint erősek lesznek.

írta meg a motorsport.com, miként reagált a végeredményre a Mercedes csapatfőnöke.