Megint panaszkodik és az FIA-t szidja Hamilton

Katari Nagydíj 2023, időmérő, Lewis Hamilton
DOHA,QATAR - OCTOBER 06: Lewis Hamilton of Mercedes-AMG Petronas F1 speaks to the press ahead of the F1 Qatar Grand Prix at Losail Circuit in Doha, Qatar on October 06, 2023. Ayman Yaqoob / Anadolu Agency (Photo by Ayman Yaqoob / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Amerikai Nagydíj vasárnapi futama után az FIA a padlólemezük szabálytalansága miatt kizárta Lewis Hamiltont és Charles Leclerc-t is. A Mercedes hétszeres világbajnoka szerint a mezőny jelentős része fenn akadt volna az FIA vizsgálatán, azonban erre a legtöbb csapat esetében nem került sor.

Az F1-es mezőny már a hétvégén esedékes Mexikói Nagydíjra készül, Lewis Hamiltont azonban még foglalkoztatják az Austinban történtek, ugyanis a futam után a szabálytalannak minősített autója miatt kizárták. A hétszeres világbajnoknak az a legfőbb problémája, hogy az FIA szúrópróbaszerű vizsgálati rendszere éppen a Mercedest ellenőrizte, ugyanakkor szerinte más csapatok is követtek el szabálytalanságot az egyenetlen austini pályán.

Lewis Hamilton szerint rengeteg szabálytalan autó versenyzett Austinban Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Ayman Yaqoob

Végül is talán jobb struktúrára lenne szükség, hogy biztosítsák az igazságosságot" - írta meg az m4sport.hu, mit nyilatkozott Hamilton, aki úgy véli, a mezőny feléről kiderült volna, hogy szabálytalan, amennyiben megvizsgálták volna őket.

"Érdekes látni, hogy egyeseknek fogalmuk sincs ennek a hatásáról.

Először volt sprintversenyünk ott, és csak pár autót teszteltek, aminek a felét kizárták. Sokkal több versenyző autója volt illegális" - mondta a brit pilóta, hozzátéve, hogy a sprintformátum miatt fogott ki rajtuk a teszt.