Vágólapra másolva!
Ugyan lezárult a Red Bull belső vizsgálat, amelynek végeredményeként tisztázták a szexuális zaklatás vádja alól Christian Horner csapatvezetőt, a vihar csak most lesz igazán nagy, hogy egy ismeretlen személy kiszivárogtatta a sportvezető által küldözgetett szöveges és képüzeneteket.

Bár szerdán lezárult a Red Bull csapat belső vizsgálata, melynek végén, jó részt a thaiföldi többségi tulajdonosok nyomására, felmentették a szexuális zaklatás vádja alól a csapatfőnök Christian Hornert, csütörtökön újabb bomba robbant az egész Forma-1-et beárnyékoló ügyben.

Az idény nyitó Bahreini Nagydíj csütörtöki második szabadedzése előtt ugyanis futótűzként terjedt el a hír, hogy valaki kiszivárogtatta a Horner által küldözgetett nem egyszer obszcén szöveges és képüzeneteket, amelyekkel a csapat egyik női alkalmazottját inzultálta. 

Az összes 79 képernyőfotót állítólag megkapta az FIA elnöke, Mohhamed Ben Szulájem, valamint a Forma-1 ügyvezető igazgatója, Stefano Domenicali is, ahogy a futamra akkreditált jó néhány újságíró is.

Christian Horner, Red Bull
Most lesz csak igazán nagy bajban Christian Horner
Fotó: AFP 

A Red Bull természetesen nem kommentálta az esetet, Horner pedig annyival igyekezett elhessegetni magától a dolgot, hogy lecserélte WhatsApp avatárját, így már nem azonosítható egy szempillantás alatt azzal, ami a kiszivárogtatott képeken szerepel. A brit bulvárlap, a Daily Mail felteszi a kérdést, vajon a Red Bull belső vizsgálata során előkerültek-e a most szétküldött képek? Szerintük jó eséllyel igen, így még inkább kérdéseket vet fel Horner felmentése.

A Red Bullnál a szerdai döntés előtt komoly válságértekezlet volt, amelyen többe között a főtámogató, Oracle is részt vett, ugyanis félő, hogy az eset nyomán hátat fordíthatnak a szponzorok az osztrák csapatnak. A 2026-tól a Renault-t leváltó motorszállító, a Ford egyelőre annyival hárított, hogy nem kívánnak spekulációkkal foglalkozni.