Vágólapra másolva!
A Red Bull háromszoros Forma-1-es világbajnoka, Max Verstappen tagadja, hogy pánikhelyzet lenne az energiaital-gyárosok 2026-os motorjának fejlesztése miatt.

Miután 2021 végén formálisan kivonult a Honda a Forma-1-ből, a Red Bullnál úgy döntöttek, hogy 2026-tól már saját motort is fog fejleszteni és gyártani az istálló. Az osztrák csapat a Milton Keynes-i bázisán már egy motorközpontot is felépített, így javában folynak a munkálatok az új szabályok szerint épülő erőforráson. Ennek értelmében közös projektbe kezdett a Red Bull és az F1-be visszatérő Ford, így közösen fejlesztik az újgenerációs elektromos motort. 

Verstappen és Horner szerint soha nem látott kihívás előtt áll a Red Bull
Fotó: AFP/Giuseppe Cacace

A Red Bullnak nincs könnyű dolga, hiszen a Ferrari, a Mercedes, a Renault és a Honda is komoly tapasztalattal rendelkezik már az F1-es motorfejlesztés terén, közelmúltban pedig felerősödtek azok a hangok, miszerint az osztrák csapat motorprojektje csúszásban van, ez pedig okot adhat Max Verstappennek a távozásra. A holland pilóta erre reagálva kijelentette, hogy nincs pánikhelyzet a Red Bullnál a 2026-ban érkező erőforrások miatt, így egyelőre nem aggódik különösebben.

Ha mindennel kapcsolatban spekulálnom kellene... Lehet, hogy még amiatt is aggódnom kellene, hogy holnap még élek-e, nem igaz? Nem igazán aggódom.

Természetesen szoros kapcsolatban vagyok Christiannal (Horner, a Red Bull csapatfőnöke) ez ügyben, illetve azokkal is, akik ezzel kapcsolatban dolgoznak. Mindenki kiegyensúlyozottan, gőzerővel dolgozik, ezért nem kell pánikba esni. Nincs még 2026” - jelentette ki Verstappen a RacingNews365-nek.

Red Bull, Max Verstappen
Verstappen szerint nincs ok a pánikra a Red Bullnál
Fotó: AFP

Verstappen izgatottan várja a Forma-1 új korszakát

Christian Horner csapatfőnök korábban úgy nyilatkozott, hogy az új erőforrás megépítése a legnagyobb kivívás, amellyel a Red Bullnak valaha is szembe kellett néznie története során. Verstappen egyetértett a szexuális zaklatási botrányba keveredett csapatfőnökkel ebben, ugyanakkor kiemelte, hogy a csapatnál mindenki lelkes és fel fogják venni a kesztyűt a komoly rutinnal rendelkező motorgyártók ellen.

"Tudjuk, hogy ez egy nagyon nagy feladat, nem vesszük félvállról. És persze sok a tapasztalt motorgyártó, akik mellett nem gondolhatjuk, hogy könnyű lesz legyőzni őket. De nagyon sok remek ember dolgozik a projekten, és nagyon izgatottak vagyunk már. Természetesen majd idővel kiderül, hogy milyen lesz és hol lesz a helyünk" – tette hozzá Verstappen.

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.