Ezt várják a katari foci-vb-től a magyar szurkolók

fbl Horizontal
Brazil's forward Neymar (C) celebrates with Brazil's midfielder Lucas Paqueta (L) and Brazil's forward Raphinha (R) after scoring his team's third goal during the friendly football match between Brazil and Tunisia at the Parc des Princes in Paris on September 27, 2022. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
A legtöbb magyar szurkoló Németország vagy Brazília győzelmére számít a vasárnap kezdődő katari labdarúgó-világbajnokságon, a legjobb játékos pedig szerintük Lionel Messi vagy Kylian Mbappé lesz - derül ki a Szerencsejáték Zrt. felméréséből.
Vágólapra másolva!

A cég 1000 fős gyorspaneles online kutatása szerint az emberek több mint fele (51 százalék) többnyire figyelemmel követi a nagyobb sporteseményeket, a válaszadók 43 százaléka az idei futball-vb-t sem hagyja ki.

A tippelők között a legnagyobb arányban Németországnak szurkolnak, őket a spanyolpárti drukkerek követik.

A népszerűségi lista harmadik és negyedik helyén megoszlanak a vélemények a vb-t figyelemmel követők és a fogadók között: míg előbbi csoportban a válaszadók 11 százaléka Argentínára, tíz százaléka pedig Brazíliára voksolt, a fogadók körében tíz százalék Brazíliát, kilenc pedig Portugáliát jelölte meg.

A kutatás során a résztvevők választ adtak arra a kérdésre is, hogy szerintük ki nyeri a vb-t.

A német-brazil páros vitte a prímet, a legtöbben Brazília győzelmére számítanak.

A vb-t figyelemmel követők 11 százaléka választotta a spanyol, valamint a francia győzelmet, tíz százalék pedig argentin sikert vár. A fogadók táborában Spanyolországra, Franciaországra és Portugáliára is tíz-tíz százalék voksolt.

Neymarék győzelmét várja a legtöbb magyar szurkoló Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A katari eseményt figyelemmel követők szerint a legjobb játékos Lionel Messi vagy Kylian Mbappé lesz, őket a fogadók egyforma arányban jelölték.

Az élbolyba Cristiano Ronaldo és Karim Benzema is bekerült. A gólkirályi cím kapcsán a válaszadók Ronaldót, Messit, Mbappét és Robert Lewandowskit jelölték az élmezőnybe. A legjobb kapussal kapcsolatban egyezett a vb-t figyelemmel követők és a világversenyre fogadók véleménye: több mint húsz százalék számít Manuel Neuerre, 14, illetve 12 százalék Thibaut Courtoist tartja a legesélyesebbnek a cím megszerzésére, és 11 százalék szerint Diogo Costa lesz a legjobb kapus.

A katari világbajnokság vasárnap a Katar-Ecuador mérkőzéssel veszi kezdetét, a találkozót az elkövetkezendő négy hétben további 63 összecsapás követi. A trófeát december 18-án emelhetik magasba a győztes válogatott játékosai.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!